Desserter og kager

Æbleskiver med løg og bacon

Server en lækker snack bestående af æbleskiver med løg og bacon og et syrligt eddikedrys.
af Thomas Herman / Foto: Anders Schønnemann 11.12.2013
Æbleskiver med løg og bacon

Opskrift på æbleskiver med løg og bacon

Æbleskiver med løg og bacon er en af Thomas Hermans signaturkreationer og vil med garanti blive en succes på julebordet. Få flere gode tips og juleopskrifter af Thomas Herman i galleriet nedenfor. Opskriften giver dig snacks til 6 personer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge:
Bacon og løg:
80 g skalotteløg
1 tsk smør
salt og peber
80 g røget bacon (Hvis du bruger alm. bacon, så sauter den sammen med løgene).

Æbleskivedej:
80 g smør
150 g fløde
lidt hel muskatblomme
10 g salt
150 g hvedemel
120 g æggeblommer
200 g æggehvider
klaret smør til stegningen

Prøv også: Klassisk rødkål med stjerneanis, kanel og balsamico

Eddikedrys:
20 g maizena
5 g eddikepulver * Køb fx i Irma eller hos slagteren.

Sådan gør du:
Bacon og løg:
Hak skalotteløg fint, og sauter let i smørret, til løgene bliver klare. Dryp dem grundigt af i en sigte, krydr dem let med salt og peber, og vend dem med den utilberedte bacon skåret i små terninger.

Æbleskivedej:
Smelt smørret forsigtigt i en gryde, afkøl det let, og rør sammen med fløde, lidt revet muskatblomme og
salt. Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring, og dernæst æggeblommer lidt efter lidt til en lind dej. Tilsæt bacon/ løgblandingen, og rør grundigt, så det bliver jævnt fordelt. Pisk æggehviderne stive og luftige, og vend dem i dejen. Bag dejen på sædvanlig vis i en æbleskivepande i klaret smør. Bland maizena
og eddikepulver grundigt, og hæld i en lille sigte. Drys æbleskiverne med lidt eddikedrys lige inden servering.

Prøv også: Tranebærkompot med kanel