Desserter
Desserter og kager
Ambassadørens æbleskiver med kærnemælk
Æbleskiver er altså bare bedst med kærnemælk. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og Dr. Stephen DeVincert løfter sløret for deres private opskrift på æbleskiver med kærnemælk.
Kasper Foged Rasmussen / Opskrift: Rufus Gifford & Dr. Stephen DeVincent Foto: 'Ambassadørens Køkken'
14.05.2021
Æbleskiver er en elsket tradition, og opskrifter med kærnemæl vækker en helt særlig nostalgi. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og hans mand Dr. Stephen DeVincent løfter sløret for deres bedste juleopskrifter i bogen Ambassadørens Køkken - 50 diplomatiske opskrifter fra Rydhave. Mad & Bolig har fået lov til til bringe opskriften på den amerikanske fortolkning af æbleskiver med kærnemælk.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Æbleskiver med løg og bacon
Opskrift på æbleskiver med kærnemælk
Det skal du bruge til 50 stk æbleskiver med kærnemælk:
- 1 l kærnemælk
- 4 æg
- 600 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. natron
- Korn af en vaniljestang
- Revet skal af ½ usprøjtet citron
- ½ tsk. kardemomme
- Smør til bagning
- Flormelis
- Syltetøj
Prøv også: Æbleskiver med marcipan
Sådan laver du æbleskiver med kærnemælk:
- Pisk kærnemælk og æg sammen.
- Sigt hvedemel, salt og natron ned i en skål.
- Tilsæt vaniljekorn, og pisk mælkeblandingen i.
- Tilsæt citron- skal og kardemomme, rør godt rundt, og lad dejen hvile ca. 30 minutter.
- Kom smør i en varm æbleskivepande. Fordel smørret med en pensel. Fyld hullerne ¾ op med dej. Vend æbleskiverne, når undersiden er fast og gylden, så de bliver runde og får en jævn overflade. Vend dem ofte, mens de bager færdig.
- Server med flormelis og syltetøj til.