Pærer er en populær hovedrolle i desserter, når kalenderen skifter til efterår. Hvis du vil prøve noget nyt, så gå i køkkenet og tryl den søde frugt om til en dessert med masser af varme og velsmag.
Prøv også: Hurtig havregrød med chia, æble og kanel
Det skal du bruge til bagte pærer:
4 personer
- 2 modne pærer
- 2 spsk. honning
- ½ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. stødt muskatnød
- 30 g smør, stuetempereret
- 30 g brun farin
- 25 g hvedemel
- 3 spsk. pekannødder
- Lidt cremefraiche
Se også: Sådan dyrker du bær i bede og krukker
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175°. Skær pærerne over på langs, og fjern kernehuset. Læg pærerne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir, og smør honning ud på pærernes skæreflade.
- Drys med kanel og muskatnød, og bag pærerne i ovnen i 10 minutter.
- Bland smør med brun farin og hvedemel, og smuldr det sammen med fingrene.
- Hak pekannødderne groft, og bland dem i smuldreblandingen.
- Fordel crumblen over pærerne, og bag dem i ovnen i yderligere 20 minutter.
Tip: Servér de bagte pærer med en klat cremefraiche, mens de stadig er lune. I stedet for kanel og muskatnød kan du bruge lakridspulver.
Prøv også: Krydret abrikoskage