Krydret abrikoskage

Vinteren nærmer sig, og dagene bliver kortere og kortere her i november; med andre ord er vejret oplagt til hjemmehygge med sødt bagværk. Derfor har vi fundet en lækker opskrift på lun abrikoskage til dig, som egner sig perfekt til grå og kolde eftermiddage under tæppet. Denne abrikoskage er sød og krydret, og så smager den som englene synger, når sukkeret karamelliseres og begynder at boble.

Læs også: Hjemmelavede æbleskiver!

Det skal du bruge til din abrikoskage:

(8 personer)

650 g modne friske abrikoser (skåret i halve og udstenede) eller 600 g abrikoser fra dåse

85 g lys brun farin

1 spsk hvedemel

1 tsk revet muskatnød

1 tsk kanel

Tærtedej:

150 g hvedemel

½ tsk natron

1 tsk bagepulver

85 g smør

55 g lys brun farin

1½ dl kærnemælk

25 g mandelflager

3 spsk rørsukker

Læs også: Nem nøddetærte til eftermiddagskaffen!

Sådan laver du abrikoskage:

Læg de halverede frugter i et fad (evt. Le Creuset, 26 cm rektangulært fad), så hele bunden er dækket.

Bland sukker, mel og krydderier, og drys det over frugten. Bland det med let hånd.

Tærtedej:

Bland i en mellemstor skål mel, natron og bagepulver. Smuldr smørret i, til blandingen ligner brødkrummer. Rør brun farin og kærnemælk i blandingen.

Placer skefulde af den bløde tærtedej over frugten, og efterlad et par små huller, hvor man kan se frugten. Dejen skal ikke glattes ud over frugterne, men skal være mere tilfældig.

Drys mandelflager og rørsukker over dejen, og stil kagen i ovnen på 200° i 30-35 minutter, indtil dejen er gylden brun, og sukkeret begynder at boble.

Server kagen varm eller lun.

Læs også: Lækker amerikansk æbletærte!

Er du vild med abrikoskage? Få mere inspiration til vinter-bagværk og kage-brunch i nedenstående galleri.