Vinteren nærmer sig, og dagene bliver kortere og kortere her i november; med andre ord er vejret oplagt til hjemmehygge med sødt bagværk. Derfor har vi fundet en lækker opskrift på lun abrikoskage til dig, som egner sig perfekt til grå og kolde eftermiddage under tæppet. Denne abrikoskage er sød og krydret, og så smager den som englene synger, når sukkeret karamelliseres og begynder at boble.
Læs også: Hjemmelavede æbleskiver!
Det skal du bruge til din abrikoskage:
(8 personer)
650 g modne friske abrikoser (skåret i halve og udstenede) eller 600 g abrikoser fra dåse
85 g lys brun farin
1 spsk hvedemel
1 tsk revet muskatnød
1 tsk kanel
Tærtedej:
150 g hvedemel
½ tsk natron
1 tsk bagepulver
85 g smør
55 g lys brun farin
1½ dl kærnemælk
25 g mandelflager
3 spsk rørsukker
Læs også: Nem nøddetærte til eftermiddagskaffen!
Sådan laver du abrikoskage:
Læg de halverede frugter i et fad (evt. Le Creuset, 26 cm rektangulært fad), så hele bunden er dækket.
Bland sukker, mel og krydderier, og drys det over frugten. Bland det med let hånd.
Tærtedej:
Bland i en mellemstor skål mel, natron og bagepulver. Smuldr smørret i, til blandingen ligner brødkrummer. Rør brun farin og kærnemælk i blandingen.
Placer skefulde af den bløde tærtedej over frugten, og efterlad et par små huller, hvor man kan se frugten. Dejen skal ikke glattes ud over frugterne, men skal være mere tilfældig.
Drys mandelflager og rørsukker over dejen, og stil kagen i ovnen på 200° i 30-35 minutter, indtil dejen er gylden brun, og sukkeret begynder at boble.
Server kagen varm eller lun.
Læs også: Lækker amerikansk æbletærte!
Er du vild med abrikoskage? Få mere inspiration til vinter-bagværk og kage-brunch i nedenstående galleri.
Kage-brunch


Vi giver dig den ultimative pandekage-opskrift med marinerede kirsebær - sødt møder syrligt, og den fine kombination egner sig godt til kage-brunch. Få opskriften her!


Server lækre æblemuffins med flødeosttopping sammen med et glas boblende Moscato d’Asti. Få opskriften her!


Bag fortryllende vafler serveret med den skønneste bærcreme – perfekt til en god kage-brunch! Få opskriften her!


Den syrlige rabarber er et frisk indspark i din kage-brunch. Find opskriften på rabarberkagen her!


Server en tærte, der overrasker! Denne tortilla-tærte med fyld af pære, æble og marcipan er det oplagte valg til din kage-brunch, når dine gæster skal forkæles. Du finder opskriften her!


Æblekage med kanel, marcipan og en lækker grov crumble, der modstår det søde. Du finder opskriften her!


En anderledes småkage: Skønne franske pinjekager. Du finder opskriften her!


En sød overraskelse på kagebordet: Skumfiduser på pind, som er nemme at hapse. Du finder opskriften her!


En lidt mere grov udgave til kagebordet er en dessertpizza med hvid chokolade og sommerbær. Du finder opskriften her!


Ost med list sød sirup er en perfekt afslutning på en god kage-brunch. Det salte afrunder på fineste vis den søde brunch. Du finder opskriften her!