Desserter

Banoffee-trifli med rom og karamelliserede nødder

Karamel kan gøre enhver blød i knæene, uanset om den er flydende eller knasende – og denne banoffee-trifli med rom, karamelsauce og karamelliserede nødder har ovenikøbet begge dele!
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 17.04.2023
Banoffeetrifli i glas med karamelsauce

Du kender sikkert den klassiske banoffee pie, men her er de velkendte elementer tryllet sammen på ny til en velsmagende trifli. Perfekt som en sød afslutning på middagen eller til en god kop kaffe.

6 personer

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 6 havrekiks
  • 5 cl rom

Karamelliserede mandler og nødder:

  • 50 g sukker
  • 30 g smuttede mandler
  • 30 g afskallede hasselnøddekerner

Karamelsauce:

  • 100 g sukker
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl vand
  • 1½ dl piskefløde

Flødecreme:

  • ½ vaniljestang
  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde

Sådan laver du banoffee-trifli med rom og karamel

Karamelliserede mandler og nødder:

  1. Smelt sukker på en pande ved middel varme.
  2. Tilsæt mandler og hasselnødder, og ryst panden, til de er karamelliserede. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir.
  3. Hak dem groft.
  4. Karamelsauce:
  5. Smelt sukker på panden, til det er gyldent.
  6. Skru ned for varmen, og rør smør i.
  7. Tilsæt vand og fløde, og rør det sammen til en blank karamelsauce. Lad den simre et par minutter, før du tager den af varmen.

Flødecreme:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Pisk mascarpone, vaniljekorn og fløde sammen i en skål med en elpisker til en luftig creme.
  3. Skræl og skær bananerne i skiver, og knus kiksene groft.
  4. Fordel nogle af bananskiverne og lidt af de knuste kiks i bunden af 6 portionsglas.
  5. Fordel rom, karamelsauce, knuste kiks, flødecreme og karamelliserede nødder og mandler lagvist i glassene, og top med endnu et lag bananskiver. Servér straks.