Se også
Kager
Marengs a la banoffee
Kender du banoffee-pie? Her er kiksebunden skiftet ud med let og luftig marengs, og resultatet er både knasende, sødt og salt!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Lene Samsø.
25.05.2022
6 personer
Ingredienser
- 100 g hasselnøddekerner
- 120 g æggehvider
- 200 g flormelis
- 1 knsp. salt
Karamelsauce
- 1½ dl vand
- ½ cl mørk rom eller bourbon
- 1 dl sukker
- 2 dl piskefløde
- Flagesalt
Til servering
- 5 dl piskefløde
- 4 bananer
- 50 g mørk chokolade
- 50 g ristede hasselnøddeflager
Marengs a la banoffee
Hasselnøddemarengs
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle helt. Hak hasselnødderne til grov mel, evt. i en minihakker eller foodprocessor.
- Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt ca. halv-delen af flormelissen, imens du pisker. Bland det resterende flormelis sammen med hasselnøddemelet og salt i en skål, og vend det forsigtigt i marengsen med en dejskraber. Pas på ikke at slå alt luften ud.
- Fordel marengsmassen i 3 cirkler med en diameter på ca. 20 cm på bageplader med bagepapir. Bag bundene i ovnen i 5 minutter.
- Skru ovntemperaturen ned til 150° varmluft, og bag bundene i yderligere 40 minutter. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
Karamelsauce
- Kog vand, rom og sukker i en gryde i 15-20 minutter, til det er gyldent og dufter af karamel. Pas endelig på, at det ikke brænder på.
- Tilsæt fløde, og kog i yderligere 6-7 minutter, til karamelsaucen er tyk og gylden. Smag den til med salt (vær forsigtig, den er varm).
- Lad karamelsaucen afkøle let, og opbevar den ved stuetemperatur indtil servering.
Servering
- Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
- Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Hak chokoladen groft.
- Fordel flødeskum og bananer i mellem de 3 bunde. Top med karamelsauce, chokolade og hasselnødder, og servér straks.
Se også