Kager

Marengs a la banoffee

Kender du banoffee-pie? Her er kiksebunden skiftet ud med let og luftig marengs, og resultatet er både knasende, sødt og salt!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Lene Samsø. 25.05.2022
6 personer

Hasselnøddemarengs:

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 120 g æggehvider
  • 200 g flormelis
  • 1 knsp. salt

Karamelsauce:

  • 1½ dl vand
  • ½ cl mørk rom eller bourbon
  • 1 dl sukker
  • 2 dl piskefløde
  • Flagesalt

Til servering:

  • 5 dl piskefløde
  • 4 bananer
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g ristede hasselnøddeflager

Sådan laver du marengs a la banoffee: 

Hasselnøddemarengs:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle helt. Hak hasselnødderne til grov mel, evt. i en minihakker eller foodprocessor.
  3. Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt ca. halv-delen af flormelissen, imens du pisker. Bland det resterende flormelis sammen med hasselnøddemelet og salt i en skål, og vend det forsigtigt i marengsen med en dejskraber. Pas på ikke at slå alt luften ud.
  4. Fordel marengsmassen i 3 cirkler med en diameter på ca. 20 cm på bageplader med bagepapir. Bag bundene i ovnen i 5 minutter.
  5. Skru ovntemperaturen ned til 150° varmluft, og bag bundene i yderligere 40 minutter. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle.

Karamelsauce:

  1. Kog vand, rom og sukker i en gryde i 15-20 minutter, til det er gyldent og dufter af karamel. Pas endelig på, at det ikke brænder på.
  2. Tilsæt fløde, og kog i yderligere 6-7 minutter, til karamelsaucen er tyk og gylden. Smag den til med salt (vær forsigtig, den er varm).
  3. Lad karamelsaucen afkøle let, og opbevar den ved stuetemperatur indtil servering.

Servering:

  1. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
  2. Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Hak chokoladen groft.
  3. Fordel flødeskum og bananer i mellem de 3 bunde. Top med karamelsauce, chokolade og hasselnødder, og servér straks.