Brombær-trifli med mascarpone
Brombær-trifli med mascarpone
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 50 g flormelis
- 250 g mascarpone (1 bæger)
- Skal fra ½ usprøjtet appelsin
- Saft fra 1 appelsin
- 2 pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
- 2 dl piskefløde
- 12-16 makroner
- Ca. 200 g friske brombær, skyllede
- Evt. frisk mynte til pynt
Vi har hevet den klassiske trifli op af kælderen, støvet den af og tilsat den brombær og mascarpone.
Ligesom enhver anden succesdessert findes trifli i en masse udgaver og nyfortolkninger. Denne trifli med brombær og mascarpone er ingen undtagelse.
En traditionel trifli består af makroner dryppet med sherry, frugtkompot og flødeskum. I denne udgave af den klassiske trifli dryppes makronerne med appelsinsaft, frugtkompotten er erstattet af friske brombær, og flødeskummen er skiftet ud med en lækker mascarponebaseret creme.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Brombær-trifli med mascarpone - sådan gør du
Pisk æggeblommer og flormelis lyst og skummende. Pisk mascarponen i blandingen sammen med fintrevet skal og saft fra ½ appelsin.
Pisk æggehviderne stive, og rør dem i cremen. Pisk fløden stiv, og rør den i cremen.
Knus makronerne, og fordel dem i 4 glas. Pres saft fra ½ appelsin over. Kom et lag creme ovenpå, og afslut med friske brombær.
Pynt evt. med frisk mynte.
Server brombær-trifli som afslutningen på en skøn middag i godt selskab.