
Brombær-trifli med mascarpone

Brombær-trifli med mascarpone
- 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
- 50 g flormelis
- 250 g mascarpone (1 bæger)
- Skal fra ½ usprøjtet appelsin
- Saft fra 1 appelsin
- 2 pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
- 2 dl piskefløde
- 12-16 makroner
- Ca. 200 g friske brombær, skyllede
- Evt. frisk mynte til pynt
Vi har hevet den klassiske trifli op af kælderen, støvet den af og tilsat den brombær og mascarpone.
Ligesom enhver anden succesdessert findes trifli i en masse udgaver og nyfortolkninger. Denne trifli med brombær og mascarpone er ingen undtagelse.
En traditionel trifli består af makroner dryppet med sherry, frugtkompot og flødeskum. I denne udgave af den klassiske trifli dryppes makronerne med appelsinsaft, frugtkompotten er erstattet af friske brombær, og flødeskummen er skiftet ud med en lækker mascarponebaseret creme.
Brombær-trifli med mascarpone - sådan gør du
Pisk æggeblommer og flormelis lyst og skummende. Pisk mascarponen i blandingen sammen med fintrevet skal og saft fra ½ appelsin.
Pisk æggehviderne stive, og rør dem i cremen. Pisk fløden stiv, og rør den i cremen.
Knus makronerne, og fordel dem i 4 glas. Pres saft fra ½ appelsin over. Kom et lag creme ovenpå, og afslut med friske brombær.
Pynt evt. med frisk mynte.
Server brombær-trifli som afslutningen på en skøn middag i godt selskab.