Sprøde, nybagte vafler hører efteråret til! I denne opskrift har vi rørt sæsonens lækre brombær direkte i dejen, og det smager skønt. Kan du ikke få nok af bær, kan du servere de færdigbagte vafler med ekstra friske brombær på toppen. Mums!
Se også: 15 fantastiske opskrifter med brombær
Det skal du bruge til brombær-vafler med flødeskum:
- 50 g sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 dl brombær
- 1 æg
- 4 dl mælk
- 75 g smør
Måske du også vil kunne lide: Vaniljesyltede pærer
Tilbehør:
- Flødeskum eller skyr med vanilje
- Bær eller syltetøj
Sådan gør du:
- Rør sukker, kardemomme og vaniljesukker sammen. Bland mel og bagepulver godt, og rør det i sukkerblandingen.
- Blend bærrene, og kom dem i blandingen sammen med æg og mælk. Smelt smørret, og rør det i blandingen.
- Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
- Bag vaflerne på et vaffeljern, og servér med flødeskum eller skyr med vanilje samt friske bær eller en klat syltetøj.
Flere efterårslækkerier:Ovnpandekage med brombær