
Ovnpandekage med brombær

I Holland bager man pandekager i ovnen, og det er faktisk ikke helt dumt. Både fordi du slipper for at skulle stå og svinge rundt med panden, men også fordi det smager ualmindeligt skønt. Så vil du lave pandekager på en ny måde, kan du komme panden i ovnen og nyde det lækre resultat. Top med vanilje og brombær - vi lover, at det ikke bliver sidste gang, du bager pandekager i ovnen!
Prøv også: Amerikanske pandekager med lemoncurd
Det skal du bruge til din ovnpandekage med creme og brombær:
Ca. 8 personer
- 3 store æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl sødmælk
- Ca. 1½ dl mel
- 1 spsk. smør
Desuden:
- Lidt flormelis
- Ca. 2 dl vaniljesauce, fx fra Karolines Køkken
- Ca. 1 spsk. ahornsirup
- Brombær
- Lidt mynteblade
På jagt efter flere opskrifter med brombær? Se her: Brombær: 9 lækre desserter
Sådan laver du din ovnpandekage:
- Tænd ovnen på 225°, og varm en støbejernspande, Ø ca. 23 cm, op inde i ovnen.
- Pisk æg og sukker sammen, og rør vaniljesukker, mælk og mel i. Lad det stå i ca. 10 minutter.
- Tag den varme pande ud af ovnen, og lad smørret smelte på den – sørg for, at det bliver jævnt fordelt.
- Hæld dejen på, og stil panden tilbage i ovnen.
- Lad pandekagen bage i 10-15 minutter, og tag den ud. Drys den med lidt flormelis.
- Rør vaniljesauce og ahornsirup sammen, og hæld cremen på pandekagen. Servér med brombær og lidt mynteblade.
Tip: Har du ikke en støbejernspande eller en anden pande, der kan tåle at komme i ovnen, fx hvis håndtaget er lavet af plastik, kan du i stedet bage ovnpandekagen i et rundt ovnfast fad.
Læs også: 5 tips til din havefest