Desserter og kager

Brunkager med neliker, mandler og pistacienødder

Brunkager hører julen til. Prøv vores opskrift på de lækreste brunkager med et tvist.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth og Colorbox 29.11.2013
Brunkager med neliker

Hjemmebagte brunkager smager bare bedst. Prøv vores opskrift, der udfordrer de traditionelle brunkager med et tvist af neliker, mandler og pistacienødder - det smager fantastisk! Husk at lave dejen til disse brunkager i god tid, da den skal på køl inden du kan skære dine brunkager ud. Du får ca. 30 store brunkager med opskriften.

Det skal du bruge til dine brunkager:

200 g sukker
200 g smør
1 dl lys sirup
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
1 tsk natron
350 g hvedemel
25 g hele mandler
50 g usaltede pistacienødder

Prøv også: Pebernødder med peber og anis

Sådan laver du brunkager:
Rør sukker, smør og sirup sammen i en foodprocessor. Bland krydderierne, natron og mel sammen, og ælt det krydrede mel i smørblandingen. Hak mandler og pistacienødder, og bland dem i dejen. Tilsæt yderligere mel hvis nødvendigt.

Del og form dejen til 2 tykke ruller, pak dem i plastfilm, og læg dem køligt ca. 1 døgn. Du kan også lægge dejen i fryseren i et par timer, så er den nem at skære ud.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, lad der være afstand mellem dine brunkager.

Bag dine brunkager ved 200° i 5-6 min., og lad dem afkøle lidt på pladen, inden du flytter dem over på bageristen, hvor de afkøler helt. Læg derefter de lækre brunkager i kagedåser.

Prøv også vores opskrift: Vaniljekranse