Chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Kakaomørdej
100 g blødt smør
60 g flormelis
25 g kakao
1 nip salt
1 æg
25 g mandelmel
180 g hvedemel
6 små tærteforme med løs bund, 10 cm i diameter
Chokolademazarin
100 g marcipan
50 g blødt smør
50 g sukker
1 nip salt
1 æg
50 g mørk chokolade
Vaniljecreme
2 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
½ vaniljestang
3 spsk. skyr
Til servering
6 spsk. Amarena-kirsebær
1 spsk. usaltede pistacienødder
Evt. rød skovsyre

Sådan laver du chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær:

Kakaomørdej:

  • Rør smør sammen med flormelis, kakao og salt.

  • Rør æg i.

  • Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget.

  • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

  • Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de smurte tærteforme med dejen.

  • Trim kanterne for overskydende dej.

  • Sæt tærtebundene i fryseren i 1 time.

Chokolademazarin:

  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk den sammen med smør, sukker, salt og æg.

  • Smelt den mørke chokolade, og rør den i mazarinmassen.

  • Tænd ovnen på 175°.

  • Fordel chokolademazarinmassen i de kolde tærtebunde – de skal kun være ca. halvt fyldte.

  • Bag tærterne i ovnen i 20 minutter.

  • Tag formene ud af ovnen.

  • Lad dem afkøle på en bagerist.

Vaniljecreme:

  • Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til let skum, og vend skyr i.

Servering:

  • Anret en stor skefuld vaniljecreme på hver chokolademazarin, og top med en skefuld syltede kirsebær inkl. lidt af lagen.

  • Pynt med finthakkede pistacienødder og evt. rød skovsyre lige inden servering.