Små chokolademazarintærter med kirsebær
Desserter

Chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær

af Camilla Biesbjerg Markussen 15.11.2021
Foto: Columbus Leth.
Små mazarintærter, der er med smag af mørk chokolade, kirsebær og vanilje gør sig perfekt til decembers søde julebord. Få opskriften her.
6 personer

Kakaomørdej

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 25 g kakao
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 180 g hvedemel
  • 6 små tærteforme med løs bund, 10 cm i diameter

Chokolademazarin

  • 100 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 50 g mørk chokolade

Vaniljecreme

  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk. skyr

Til servering

  • 6 spsk. Amarena-kirsebær
  • 1 spsk. usaltede pistacienødder
  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær:

Kakaomørdej:

  • Rør smør sammen med flormelis, kakao og salt.

  • Rør æg i.

  • Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget.

  • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.

  • Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de smurte tærteforme med dejen.

  • Trim kanterne for overskydende dej.

  • Sæt tærtebundene i fryseren i 1 time.

Chokolademazarin:

  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk den sammen med smør, sukker, salt og æg.

  • Smelt den mørke chokolade, og rør den i mazarinmassen.

  • Tænd ovnen på 175°.

  • Fordel chokolademazarinmassen i de kolde tærtebunde – de skal kun være ca. halvt fyldte.

  • Bag tærterne i ovnen i 20 minutter.

  • Tag formene ud af ovnen.

  • Lad dem afkøle på en bagerist.

Vaniljecreme:

  • Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til let skum, og vend skyr i.

Servering:

  • Anret en stor skefuld vaniljecreme på hver chokolademazarin, og top med en skefuld syltede kirsebær inkl. lidt af lagen.

  • Pynt med finthakkede pistacienødder og evt. rød skovsyre lige inden servering.