Se også
Småkager & Cookies
Lækre vaniljekranse med pistacie
Overrask familien med traditionelle vaniljekranse, der lige har fået et lille twist i form af lækre pistacienødder! De er bestemt et forsøg værd.
af Cecilia Fahlström.
10.11.2021
Foto: Stine Christiansen.
75 stk
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1/8 tsk. bagepulver
- 2½ tsk. vaniljesukker
- 185 g smør
- ½ æg
- 125 g sukker
- 1 vaniljestang
- 65 g usaltede pistaciekerner
- Evt. lidt grøn pastafarve
Sådan laver du vaniljekranse med pistacie
- Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Hak smørret i.
- Rør ½ æg ud i en ny skål, og tilsæt sukker.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekornene i skålen med æg og sukker. Rør til æggesnaps.
- Hæld melblandingen i æggesnapsen, og ælt det sammen.
- Hak pistaciekernerne fint, og bland dem i dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den på køl et par timer eller gerne natten over.
- Forvarm ovnen på 185° (varmluft).
- Kør dejen igennem din vaniljekransemaskine, og form små ringe af 10 cm dej.
- Læg ringene side om side på en bageplade med bagepapir, og bag 1 plade ad gangen i ovnen i ca. 8 minutter, indtil vaniljekransene er let gyldne.