Småkager & Cookies

Lækre vaniljekranse med pistacie

Overrask familien med traditionelle vaniljekranse, der lige har fået et lille twist i form af lækre pistacienødder! De er bestemt et forsøg værd.
af Cecilia Fahlström. 10.11.2021 Foto: Stine Christiansen.
Pistacievaniljekranse
75 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1/8 tsk. bagepulver
  • 2½ tsk. vaniljesukker
  • 185 g smør
  • ½ æg
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 65 g usaltede pistaciekerner
  • Evt. lidt grøn pastafarve

Sådan laver du vaniljekranse med pistacie

  1. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Hak smørret i.
  2. Rør ½ æg ud i en ny skål, og tilsæt sukker.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekornene i skålen med æg og sukker. Rør til æggesnaps.
  4. Hæld melblandingen i æggesnapsen, og ælt det sammen.
  5. Hak pistaciekernerne fint, og bland dem i dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den på køl et par timer eller gerne natten over.
  6. Forvarm ovnen på 185° (varmluft).
  7. Kør dejen igennem din vaniljekransemaskine, og form små ringe af 10 cm dej.
  8. Læg ringene side om side på en bageplade med bagepapir, og bag 1 plade ad gangen i ovnen i ca. 8 minutter, indtil vaniljekransene er let gyldne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.