Chokoladetærte med espressosirup
Du vil aldrig gå helt galt i byen, hvis du serverer en chokoladetærte for dine gæster, men hvis du har lyst til en lidt anderledes version end den klassiske chokoladetærte, bør du lave din chokoladetærte ud fra denne opskrift.
I denne opskrift på chokoladetærte er der nemlig espressosirup, chokoladebønner og pistacienødder på toppen af tærten, der desuden er glutenfri, fordi den er lavet på hasselnøddemel.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
LÆS OGSÅ: Prøv også denne blødende chokoladekage
Chokoladetærte med nøddemel
Du kan selv lave dit nøddemel til chokoladetærten med hasselnødder eller mandler ved at blende hele nødder med skal i en foodprocessor eller kværne dem i en kaffekværn, til de er blevet til fint mel.
I stedet for at bage en stor chokoladetærte kan du vælge at bage flere små chokoladetærter, som det er gjort i denne opskrift.
Opskrift på chokoladetærte med espressosirup
Antal: 4 stk.
Det skal du bruge for at lave chokoladetærte med espressosirup
- 130 g hasselnøddemel
- 85 g rørsukker
- 50 g kakao
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g smeltet smør
- 2 æg
- ½ dl kærnemælk
- 2 tsk. vaniljeessens
Espressosirup:
- ½ dl espressopulver
- ½ dl vand
- 45 g rørsukker
Pynt :
- 50 g chokoladekaffebønner
- 50 g hakkede pistacienødder
Sådan laver du chokoladetærte med espressosirup
- Kom hasselnøddemel, rørsukker, kakao, bagepulver, smør, æg, kærnemælk og vaniljeessens i en stor skål, og pisk det med et elektrisk piskeris 2-3 minutter.
- Kom dejen i 4 små, smurte forme evt. med bagepapir i bunden.
- Bag dem i ovnen på 160° i 10-12 minutter.
Espressosirup:
- Kom espressopulver, vand og sukker i en gryde, og lad det koge ca. 10 minutter, til det er halveret og tyknet til en sirup.
- Tag kagerne ud af ovnen, og kom halvdelen af siruppen over dem, mens de afkøler.
- Tag kagerne ud af formene, når de er helt afkølede, og hæld den sidste sirup over.
- Pynt med chokoladebønner og pistacienødder.
Prøv også disse opskrifter på chokoladetærte: