De bedste isboder: Her er jeres favoritter!
En gammeldags med det hele? Eller to kugler hjemmelavet italiensk is?
Hvad enten du er til det ene eller det andet, så er en ting sikkert. Når temperaturen stiger, er det tid til is.
Mange af os har en yndlings-isbod, vi altid besøger, når istrangen melder sig. Det kan være, at den er forbundet med barndomsminder, eller måske laver den en helt særlig smagsvariant, du elsker.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Nedenfor har vi samlet en masse isboder, som I læsere har anbefalet. Måske kan du finde din på listen.
SE OGSÅ: Lav din egen gin og tonic-ispind
Sandvig IS Kalas, Allinge
Iskalas betyder isgilde, og isen fra bornholmske Sandvig IS Kalas er også noget helt særligt. Her kan du spise din is, mens du nyder udsigten over Østersøen og de bornholmske klipper. Isen er lavet på økologisk bornholmsk mælk og frugt fra de lokale haver.
Iskompagniet, Løkken og Blokhus
I hjertet af Løkken ligger Iskompagniet, hvor du kan få is lavet på god samvittighed. Mælkeisen er lavet på mælk fra Vrejlev Kloster, sorbetisen er lavet på lokale økologiske frugter, og softicen er lavet på fløde fra Ingstrup Mejeri. Du kan også få vegansk og sukkerfri is. Iskompagniet ligger også i Blokhus.
Nicecream, København
Er du på udkig efter økologisk, vegansk is, så er Nicecream det helt rette sted. Nicecream er på nuværende tidspunkt den eneste 100 procent veganske isbod i landet. Her er der fokus på dyrevelfærd, sundhed og bæredygtighed, og det skinner igennem hele vejen. Isen er lavet på økologisk kokosmælk og rørsukker og de bedst mulige ingredienser. Isbægrene, skeerne og sugerørene er alle bionedbrydelige.
Knolden, Næsby strand
'Hjemmelavede vafler, det dejligste guf, kæmpe kugler og en betjening i verdensklasse'. Sådan lyder en af anmeldelserne af Knolden ved Næsby Strand. Her kan du blandt andet bestille Knoldesparkeren, som består af seks kugler, guf, flødebolle, drys og en overraskelse.
Brostræde is, Helsingør
Brostræde Is i Helsingør blev grundlagt i 1922 og må siges at være noget af en institution. I dag er det børnebørnene, der driver isbutikken, og det er stadig de gode gamle dyder, der holdes fast ved. Hjemmelavede vafler, få, men nøje udvalgte isvarianter, syltetøj, flødeskum og måske en flødebolle på toppen.
Møn Is, Stege
Om mælk fra glade køer smager bedst, kan der være forskellige meninger om. Men på Møn Is sætter man en ære i at bruge mælk og fløde fra køer, der bliver plejet med kærlighed. Efter du har spist isen, kan du klappe en af køerne og måske købe mælk og pølser med hjem fra den tilhørende gårdbutik.
Guf og kugler, Aalborg og Nibe
Guf og kugler må siges at have alt, hvad hjertet begærer. Udover de klassiske isvarianter og det sædvanlige tilbehør, kan du også få bolschedrys, lakridsguf, softice med med alverdens smage og sorte isvafler. Guf og Kugler i Nibe vandt i 2018 titlen som Danmarks Bedste Ishus - kåret af sitet OpdagDanmark.
Ismageriet, København
Trofaste kunder hos Ismageriet kender til den (ofte overraskende) lange kø, der var at finde på den stille villavej på Amager. Selv på en kold mandag aften. Ismageriet har siden hen vokset sig for stort til det lille hus, og butikken er nu flyttet til en mere central placering på Amager. Ismageriet har også åbnet en butik i Søborg. Her kan gæsterne nyde isvarianter som Nutella-kiks, hvid chokolade med lakrids og citron, havtorn-sorbet og Bastogne-kiks.
Østerberg, København
Hos Østerberg Ice Cream finder du friskbagte vafler og et hav af spændende is uden konserveringsmidler og kunstige farver. Er du frisk på at vælge noget andet end den traditonelle jordbær og chokolade, så er ishuset leveringsdygtigt. Du kan blandt andet få is med smag af jackfruit, aloe vera/granatæble og tamarind, der smager lidt af blomme og lime.
Det Blå Ishus, Tversted
På vejen ned mod Tversted strand ligger tre ishuse på stribe. Om sommeren er der god aktivitet hos alle tre, men det er, som om at køen altid er markant længere ved det nederste ishus, Det Blå Ishus. Den meterlange kø kan forklares med den hjemmelavede guf, som folk kommer fra nær og fjern for at smage. Opskriften er selvfølgelig hemmelig. Ejeren gennem 26 år besluttede i 2018 at satse på det midterste ishus, Det Grå Ishus, som hun også ejer. Dermed fortsætter hun ikke hos Det Blå Ishus.
Vebbestrup flødeis, Vebbestrup
Mors hjemmelavede kartoffelsalat vil altid smage bedre end den, du kan købe fra supermarkedet. Sådan er filosofien hos Vebbestrup flødeis, der altid vil lave ægte bananflødeis frem for is med kunstig banansmag. Det lille ismejeri producerer både islagkager, pindis og literis, men det folk kommer langvejs fra for at smage, er softicen. Her kan du få en cremet softice i hjemmelavet vaffel med krymmel eller flydende chokolade.
Fjellerup vaffelbageri, Fjellerup Strand
En is smager altid bedre, hvis der er udsigt til vand. Og det må man sige, der er hos Fjellerup Vaffelbageri. Her skal du tænke dig en ekstra gang om, før du bestiller en gammeldags vaffelis med tre kugler. For de er altså store!
Social Foodies, København og Aarhus
Tager du en bid af en isvaffel fra Social Foodies, kan du gøre det med god samvittighed. Isen smager ikke alene godt, den er også lavet på råvarer, som er valgt med omtanke. Fx er chokoladeisen lavet på mørk CocaFair-chokolade, der bliver produceret på ansvarlig vis i Cape Town. Folkene bag Social Foodies har en lang række projekter i Afrika, hvor de arbejder for at skabe arbejdspladser og uddannelse.
Nivi Gelato, Søndervig
Ferrero Rocher, rabarber, mango med hvid chokolade og flødebolle. Listen med lækre smagsvarianter er lang hos Nivi Gelato i Søndervig, der laver hjemmelavet italiensk is. Her kan du også få en asiatisk inspireret bubble waffle med is og drys.
Fru Dax, Rømø
Iscaféen Fru Dax på Rømø blev i 2019 kåret til Danmarks Bedste Ishus af sitet OpdagDanmark. Det er heller ikke svært at forstå, når man ser på de overdådige isvafler, der består af en hjemmebagt vaffel med hjerter på, store kugler, cremet guf, syltetøj og en lille rund vaffel på toppen med Fru Dax' logo på. Så er du på de sydjyske kanter, så sving vejen forbi Fru Dax.
Vaffelhuset, Kerteminde
Som navnet antyder, er der styr på vaffelbagningen på Vaffelhuset i Kerteminde. Duften af hjemmebagte vafler er det første, du møder, når du træder ind i ishuset. Så er det blot at beslutte dig for, hvad du vil have i den sprøde vaffel: chokolade, solbær-sorbet eller måske italiensk stracciatella?
Siciliansk Is, København
Er du en hund efter italiensk is, så er Siciliansk Is stedet for dig. Her er mantraet autencitet, så her kan du få is lavet af de bedste sicilianske ingredienser. Du kan fx få isen Zuppa Inglese, som smager af den italienske dessert af samme navn, der består af kage, creme og den italienske likør Alchermes.
Isvaflen, Ribe
Kunne vi friste med en Go' Daw-vaffel? Isvaflen i Ribe regnes for at være et af landets bedste iskiosker. Det kan især ses på den meterlange kø, der strækker sig ned af gågaden. Så er du i nabolaget, kan du bestille en Go' Daw-vaffel, der består af tre kugler is i en hjemmebagt vaffel, softice, guf og syltetøj på toppen.
Hansens is, København
Hos Hansens Is bliver isen lavet på god gammeldags facon. Her er det vigtigt, at mælken, der bliver brugt til isen, er frisk. Derfor henter de selv den økologiske mælk i Hansens mælkebil og kører den til mejeriet, hvor mælken kan blive lavet til is. Prøv deres bløde iscreme med vanilje- eller jordbærsmag med alverdens toppings.