Desserter

Dejlig dessertsuppe

Skøn eksotisk dessert
af Mette Jantzen 8.08.2008 Styling: Pia Buusmann, Foto: Jes Buusmann

Tropisk frugtsuppe
• 1 stilk citrongræs
• 100 g sukker
• 2½ dl vand
• Saft fra 1 limefrugt
• 500 g ananas, nettovægt
• 6 passionsfrugter
• Ca. 3 tsk. majsstivelse
• TILBEHØR: Vaniljeparfait

Skyl citrongræsset, og skær det i grove stykker. Kom sukker, vand, limesaft og citrongræs i en gryde. Varm blandingen igennem. Skræl ananassen, og fjern stokken. Skær ananassen i mindre stykker, og blend frugtkødet. Skrab kødet ud af passionsfrugterne. Kom ananaspureen og passionsfrugtkødet i sukkerblandingen. Giv den et kort opkog. Si suppen, og kom den tilbage i gryden. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og rør den i suppen under omrøring. Giv suppen et kort opkog, og afkøl den derefter helt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

med eller uden ismaskine

Med ismaskine: Fyld fryseskålen 2/3 med is- eller sorbetmasse. Tænd ismaskinen, og lad vingen køre rundt i ismassen, til den begynder at stivne. Tilsæt så piskede æggehvider i sorbeten eller fyld som for eksempel hakket chokolade i is. Når isen har fået konsistens som softice, kan den spises eller fryses ned.

Uden ismaskine: Kom ismassen i en fryseegnet beholder. Kom den i fryseren, og rør i blandingen flere gange under indfrysningen.