Desserter
Desserter og kager
Flødeis med kandiserede valnødder
Prøv denne lækre flødeis med kandiserede valnødder, og servér den som dessert med friske bær.
af Mikkel Karstad / FOTO Anders Schønnemann
5.05.2020
Det er slet ikke så svært at lave sin egen flødeis, og det kræver blot få ingredienser.
Pift den op med kandiserede valnødder - og så kan du let imponere dine gæster.
SE OGSÅ: Hjemmelavet is med avocado og pistacie
Opskrift på flødeis med kandiserede valnødder
Antal: 4 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge for at lave flødeis med kandiserede valnødder
Kandiserede valnødder:
- 30 g sukker
- 10 g smør
- 50 g valnødder
Flødeis:
- 2 dl sødmælk
- 2 dl fløde
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 3-4 saltkorn
Sådan laver du flødeis med kandiserede valnødder
Kandiserede valnødder:
- Varm forsigtigt sukkeret på en pande, til det smelter og begynder at tage farve.
- Vend smørret i sukkeret, og lad det blande sig til en karamel.
- Vend valnødderne godt rundt i karamellen.
- Tag panden af varmen, fordel valnødderne på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Flødeis:
- Varm mælk og fløde op.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet.
- Rør den varme flødeblanding i æggecremen, så det bliver en jævn og ensartet ismasse.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, til den tykner.
- Pas på, at ismassen ikke bliver for varm, da den så vil skille (den må ikke komme over 85°).
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle af i køleskabet.
- Hæld den kolde masse i en ismaskine, og kør, til den er cremet og fast.
- Tag isen op af maskinen, og rør de hakkede kandiserede valnødder i.
- Stil isen i fryseren, og lad den sætte sig lidt.
TIP! Har du ikke en is-maskine, kan du stille den flydende ismasse i fryseren og røre i den jævnligt under indfrysningen, så den ikke krystalliserer.