Se også
Desserter
Frisk rabarbertærte med rabarbercurd
Denne rabarbertærte er ikke bare superflot med lyserød rabarbercurd og pynteblomster på. Den smager også himmelsk - prøv selv opskriften her!
af Maja Grønbæk.
20.11.2022
Foto: AOP.
8 personer
Mørdej
- 75 g koldt smør
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- ½ æg
Mandelfrangipane
- 100 g mandelmel
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 1 æg
- 50 g rabarber
Rabarbercurd
- 100 g rabarber
- 100 g sukker
- Saft fra ½ citron
- 1 stort æg
- 30 g stuetempereret smør
Pynt
- Mini-orkidéer
- Frysetørret rabarber
Sådan laver du rabarbertærte med rabarbercurd
- Skær smørret i små tern, og hæld dem i en blender sammen med mel, flormelis og salt. Blend, så det ligner revet parmesan.
- Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
- Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst en time.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en 18-20 cm tærteform med dejen.
- Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Mandelfrangipane
- Pisk mandelmel, sukker, smør og æg let og luftigt i en skål.
- Skær rabarberne i små stykker.
- Fordél lidt frangipane i bunden af tærten, placér rabarberstykkerne ovenpå, og fyld så tærten helt op med frangipane. Jævn overfladen ud med en ske.
- Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175°, indtil den er let gylden. Lad den køle helt af.
Rabarbercurd
- Kog rabarber, sukker og citronsaft ved svag varme, til rabarberne er møre.
- Stavblend rabarberkompotten, og sigt den.
- Kom rabarberpuréen tilbage i gryden, og tilsæt ægget. Varm det langsomt op, mens du pisker med et piskeris, indtil massen er 83° varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i.
- Stavblend igen, og lad curden køle helt af. Opbevar den i køleskabet.
- Når den er klar til servering, smør da rabarbercurden ud på tærten, og pynt med miniorkidéer og frysetørret rabarber.