Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.
af Tine Edinger
6.08.2020
Foto: Tine Edinger
0 personer
Mørdej
125 g usaltet smør
180 g mel
40 g sukker
2 spsk vand
Toscafyld
75 g usaltet smør
75 g sukker
1-2 spsk hvedemel
75 g smuttede, hakkede mandler
1 tsk vaniljesukker
200 g brombær (friske eller frosne)
½ spsk kartoffelmel
Lidt flødeskum eller creme fraiche som tilbehør
Sådan laver du BROMBÆRTÆRTE MED TOSCAFYLD:
Mørdej:
Smuldr smørret i mel og sukker, saml derefter dejen med vandet, som tilsættes lidt efter lidt.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform (24 cm), og stil den i køleskab i minimum 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og bag den i 10-12 minutter. Lad tærten køle af, mens du laver toscafyldet.
Tosca:
Bland smør, sukker, mel og mandler i en gryde. Kog blandingen i et par minutter under konstant omrøring.
Tag gryden af varmen, og tilsæt vaniljesukker.
Bland brombærrene med kartoffelmel, og bred dem ud på tærtebunden.
Fordel toscamassen oven på brombærrene, og sæt tærten i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad tærten køle lidt af, og server med flødeskum eller cremefraiche.