Se også
Kager
Brombærtærte med toscafyld
Lav en lækker tærte med brombær, som både er sød og syrlig. Få den bedste opskrift lige her!
af Tine Edinger.
6.08.2020
Foto: Tine Edinger.
Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.
1 stk
Mørdej
- 125 g usaltet smør
- 180 g mel
- 40 g sukker
- 2 spsk vand
Toscafyld
- 75 g usaltet smør
- 75 g sukker
- 1-2 spsk hvedemel
- 75 g smuttede, hakkede mandler
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g brombær (friske eller frosne)
- ½ spsk kartoffelmel
- Lidt flødeskum eller creme fraiche som tilbehør
Sådan laver du brombærtærte med toscafyld
Mørdej
- Smuldr smørret i mel og sukker, saml derefter dejen med vandet, som tilsættes lidt efter lidt.
- Tryk dejen ud i en smurt tærteform (24 cm), og stil den i køleskab i minimum 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og bag den i 10-12 minutter. Lad tærten køle af, mens du laver toscafyldet.
Tosca
- Bland smør, sukker, mel og mandler i en gryde. Kog blandingen i et par minutter under konstant omrøring.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt vaniljesukker.
- Bland brombærrene med kartoffelmel, og bred dem ud på tærtebunden.
- Fordel toscamassen oven på brombærrene, og sæt tærten i ovnen i ca. 20 minutter.
- Lad tærten køle lidt af, og server med flødeskum eller cremefraiche.