Desserter og kager

Gin og tonic-is med blåbær

Er du vild med drinken, vil du elske den her kolde fornøjelse: Gin og tonic-is med blåbær.
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann 2.05.2017
Ispinde

Ispinde og is generelt bliver man aldrig for gammel til at spise på en varm sommer dag. I det her tilfælde er der tale om en fantastisk fusion mellem en af tidens mest populære drinks, Gin og tonic, og den iskolde dessert.

Disse ispinde indeholder nemlig en snert af alkohol, hvilket kun gør dem endnu bedre! De passer perfekt til fx studentergildet, brylluppet eller en anden festlig anledning. En ægte voksen-is!

Vild med is? Vi har samlet 12 lækre is-desserter her

Gin og tonic-is

Drinken Gin og tonic stammer faktisk fra Indien. Dengang var der stoffet kinin i, så udstationerende soldater kunne drikke drinken for at forebygge malaria. Kinin er dog ikke i de Gin og tonics, vi laver i dag, men smager stadig lige så friske og forførende!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på Gin og tonic-is med blåbær

Antal: 6 stk.

Det skal du bruge for at Gin og tonic-is med blåbær

  • 7,5 dl tonic
  • ½ dl gin
  • 2 lime, saften af den ene, og den sidste skåret i tynde skiver
  • 50 g blåbær

Sådan laver du Gin og tonic-is med blåbær

  1. Bland gin, tonic og juicen fra den ene lime sammen.
  2. Kom ca. 5-6 stykker blåbær og en limeskive i hver form.
  3. Hæld derefter drinken over formene, og lad dem fryse natten over.
  4. Kom pindene i isen, når de har været i fryseren ca. 1 time.
  5. Lad dem fryse færdig over natten.
  6. Husk, at pga. alkoholen i ispindene smelter de hurtigt og skal derfor spises med det samme, når de kommer ud af fryseren.
  7. Server dem evt. på et stort fad med knust is.

Tip: Disse gin & tonic-ispinde er lavet med blåbær, men du kan også bruge andre bær som fx solbær.

Sulten efter mere is? Vi har samlet 12 lækre opskrifter her:

Gin og tonic-is med blåbær