Antal:
6 personer
Det skal du bruge:
Granita med jordbær og vanilje
1 vaniljestang
3½ dl kogende vand
3 dl sukker
1 citron
600 g jordbær + lidt til pynt
1 håndfuld frisk mynte
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen.
- Kog vand og sukker til en sukkerlage sammen med flækket vaniljestang.
- Pres saften af citronen ned i lagen, og lad den afkøle.
- Fjern vaniljestangen.
- Skyl og nip jordbærrene, og blend dem.
- Rør sukkerlagen og jordbærpuréen sammen, og kom den i en flad beholder på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie.
- Kom den i fryseren i 4-6 timer.
- Pynt evt. med friske mynteblade og ekstra jordbær.
Lav den i god tid
Lad gerne din granita stå i fryseren natten over, hvis du vil lave den i god tid. Ved servering bruger du en gaffel til at kradse i isen, så der dannes pæne flager.