Hjemmelavet is - gelato

Antal: 
Ca. 1,2 liter is
Det skal du bruge: 
Gelato
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
3½ dl mælk
3½ dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker

Hjemmelavet is - sådan laver du den

  1. Flæk vaniljestangen.
  2. Skyl citronen, og skær et stykke af skallen af på størrelse med en femkrone. Undgå at få for meget af det bitre hvide med.
  3. Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt vaniljestang og citronstykket, og varm op til kogepunktet. Der skal være små bobler i kanten. Stil gryden til side.
  4. Pisk æggeblommer og sukker, til det bliver en hvid og cremet æggesnaps.
  5. Fjern citronskal og vaniljestang fra mælkeblandingen.
  6. Hæld 1⁄3 af mælkeblandingen i æggesnapsen, mens du pisker.
  7. Sæt gryden tilbage på blusset over svag varme.
  8. Hæld æggesnapsen tilbage i gryden. Lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 minutter. Den må ikke koge!Cremen er tyknet, når den trækker spor på bagsiden af en grydeske.
  9. Afkøl cremen, før den fryses til hjemmelavet is i en ismaskine.

Hjemmelavet is - få isopskrifter på favoritvarianter nedenfor.

300 g optøede skovbær eller blandede friske bær • 1 dl mælk • 1 portion afkølet grundiscreme • MANDELKROKANT: 130 g sukker • 80 g smuttede mandler • Evt. frysetørrede bær til pynt IS: Blend de optøede bær sammen med mælk. Si pureen igennem en fintmasket si. Rør den siede frugtpuré i den afkølede iscreme. Hæld iscremen i ismaskinen. MANDELKROKANT: Smelt sukkeret til en gylden karamel. Hæld mandler i, og rist dem i 2-3 min. Hæld blandingen ud på bagepapir, lad den afkøle, og hak til groft mandelkrokant. Anret kugler af skovbæris i skåle. Drys med hakket mandelkrokant og evt. frysetørrede bær. 

300 g optøede skovbær eller blandede friske bær • 1 dl mælk • 1 portion afkølet grundiscreme • MANDELKROKANT: 130 g sukker • 80 g smuttede mandler • Evt. frysetørrede bær til pynt IS: Blend de optøede bær sammen med mælk. Si pureen igennem en fintmasket si. Rør den siede frugtpuré i den afkølede iscreme. Hæld iscremen i ismaskinen. MANDELKROKANT: Smelt sukkeret til en gylden karamel. Hæld mandler i, og rist dem i 2-3 min. Hæld blandingen ud på bagepapir, lad den afkøle, og hak til groft mandelkrokant. Anret kugler af skovbæris i skåle. Drys med hakket mandelkrokant og evt. frysetørrede bær. 

Mynte og citrus klæder hinanden godt. Sorbet er dejlig frisk og hjemmelavet mynteis er en god is, som man sjældent finder i supermarkedet. Der findes utallige myntetyper, og den naturlige mynte ikke er så dominerende som mynteessens. Få opskriften på den skønne isdessert her >>

Mynte og citrus klæder hinanden godt. Sorbet er dejlig frisk og hjemmelavet mynteis er en god is, som man sjældent finder i supermarkedet. Der findes utallige myntetyper, og den naturlige mynte ikke er så dominerende som mynteessens. Få opskriften på den skønne isdessert her >>

Lakridsis er en favorit blandt både voksne og børn. Server den med sprød mandelkage. Få opskriften her >>

Lakridsis er en favorit blandt både voksne og børn. Server den med sprød mandelkage. Få opskriften her >>

Cremet chokoladegelato med kakao og chokoladecigarer 200 g god mørk chokolade • 1 portion varm grundis-creme (se boks) • Kakao til drys • Chokoladecigarer (vaffelrør) Smelt chokoladen over vandbad. Rør den smeltede chokolade i den varme iscreme. Afkøl iscremen, før den fryses. Tag isen ud, 20-30 minutter før den skal serveres. Anret isen i kugler, og drys med kakao. Server chokoladecigarer til isen. 

Cremet chokoladegelato med kakao og chokoladecigarer 200 g god mørk chokolade • 1 portion varm grundis-creme (se boks) • Kakao til drys • Chokoladecigarer (vaffelrør) Smelt chokoladen over vandbad. Rør den smeltede chokolade i den varme iscreme. Afkøl iscremen, før den fryses. Tag isen ud, 20-30 minutter før den skal serveres. Anret isen i kugler, og drys med kakao. Server chokoladecigarer til isen. 

3½ dl kokosmælk • 3½ dl piskefløde • 150 g sukker • 6 pasteuriserede æggeblommer • Revet kokos • Lyserøde marengskys Hæld kokosmælk og fløde i en gryde, og varm op til kogepunktet. Stil gryden til side. Pisk æggeblommer og sukker til en hvid og cremet æggesnaps. Hæld 1⁄3 af kokosmælk-fløde-blandingen i, mens du pisker. Sæt gryden tilbage på blusset over svag varme. Hæld æggesnapsen tilbage i gryden. Lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 min. Den må ikke koge! Afkøl cremen og frys til is i en ismaskine. Tag isen ud, anret den i vafler, og pynt med lyserøde marengskys og revet kokos. 

3½ dl kokosmælk • 3½ dl piskefløde • 150 g sukker • 6 pasteuriserede æggeblommer • Revet kokos • Lyserøde marengskys Hæld kokosmælk og fløde i en gryde, og varm op til kogepunktet. Stil gryden til side. Pisk æggeblommer og sukker til en hvid og cremet æggesnaps. Hæld 1⁄3 af kokosmælk-fløde-blandingen i, mens du pisker. Sæt gryden tilbage på blusset over svag varme. Hæld æggesnapsen tilbage i gryden. Lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 min. Den må ikke koge! Afkøl cremen og frys til is i en ismaskine. Tag isen ud, anret den i vafler, og pynt med lyserøde marengskys og revet kokos. 

1 portion grundis • 200 g god mørk chokolade Tag isen ud, 20 minutter før den skal serveres. Smelt chokoladen over vandbad. Brug en ske til at øse lidt smeltet chokolade ud over den færdige is. Chokoladen stivner med det samme på den kolde is. Lav kugler af isen. Når øverste lag af isen er væk, gentager du proceduren med den smeltede chokolade. Server evt. med Oreos eller anden chokoladekiks. 

1 portion grundis • 200 g god mørk chokolade Tag isen ud, 20 minutter før den skal serveres. Smelt chokoladen over vandbad. Brug en ske til at øse lidt smeltet chokolade ud over den færdige is. Chokoladen stivner med det samme på den kolde is. Lav kugler af isen. Når øverste lag af isen er væk, gentager du proceduren med den smeltede chokolade. Server evt. med Oreos eller anden chokoladekiks. 

Iskaffe med hasselnøddesirup er en elegant iskaffe. Den krydrede smag fra kaffen og hasselnøddesiruppen giver en raffineret smag. Få opskriften her >>

Iskaffe med hasselnøddesirup er en elegant iskaffe. Den krydrede smag fra kaffen og hasselnøddesiruppen giver en raffineret smag. Få opskriften her >>

Yoghurtis er hurtigt at lave og en nem og lækker is, som smager dejligt. Få opskriften på jordbær yoghurtis her >>

Yoghurtis er hurtigt at lave og en nem og lækker is, som smager dejligt. Få opskriften på jordbær yoghurtis her >>

Parfait er en is, der er nem at lave uden ismaskine og er den perfekte dessert i en lækker menu. Få opskriften her >>

Parfait er en is, der er nem at lave uden ismaskine og er den perfekte dessert i en lækker menu. Få opskriften her >>

Avocado er ikke det man først forbinder med dessert, men smager fremragende, når der bliver tilsat flormelis og lidt citron. Så bliver avocadoen ekstra cremet og nøddeagtig i smagen. Få den skønne opskrift på avocadois med skovbær og sesamkaramel her>>

Avocado er ikke det man først forbinder med dessert, men smager fremragende, når der bliver tilsat flormelis og lidt citron. Så bliver avocadoen ekstra cremet og nøddeagtig i smagen. Få den skønne opskrift på avocadois med skovbær og sesamkaramel her>>

Lækker isdessert med ekstra krymmel på toppen. Få opskriften her >>

Lækker isdessert med ekstra krymmel på toppen. Få opskriften her >>