Desserter og kager

Hjemmelavet koldskål

Koldskål smager i den grad af sommer. Prøv denne delikate opskrift på hjemmelavet koldskål derhjemme.
af Rita Gunnarsdóttir Dam & Carina Kjær Rasmussen 25.04.2017
Koldskål

Her på redaktionen er vi vilde med koldskål! For koldskål er ikke bare koldskål. Koldskål kan laves i et væld af varianter. Alt fra den udødelige klassiske variant med vanilje til en lækker og cremet blanding med rabarber eller jordbær.

Koldskålen stammer faktisk helt tilbage fra 1900-tallet, da kærnemælken kom til Danmark. Her lavede man den selv og serverede den oprindeligt med tvebakker eller alternativt andre sprøde småkager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Jordbærkoldskål med lakrids her!

Hjemmelavet koldskål

Når sommeren og det lune vejr er ved at trænge ind over det danske land, kan vi især glæde os en til én ting, der kommer på hylderne i dagligvarebutikken. Nemlig den klassiske koldskål. Til en portion koldskål serverer man typisk sprøde kammerjunker, men også sommerens bær kan være med til at sætte prikken over i'et.

Vi giver dig dig her opskriften på lækker hjemmelavet koldskål, som er fantastisk let at lave.

Det skal du bruge for at lave hjememlavet koldskål

Antal: Ca. 10 portioner

  • 1 liter kærnemælk
  • 750 g tykmælk
  • Saften af en halv citron
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • Bær og kammerjunker

Prøv også: Frisk og cremet koldskål-kage her!

Sådan laver du hjemmelavet koldskål

  1. Hæld først kærnemælken i en skål.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornen ud og bland det med rørsukkeret.
  3. Tilsæt rørsukker og vanilje i kærnemælken, og pisk indtil alt sukkeret er opløst.
  4. Tilsæt citronsaft og tykmælk.
  5. Pisk i ca 2-3 min.
  6. Sæt koldskålen på kold i 1 time eller evt. natten over.
  7. Servér koldskålen med lækre friske bær og knuste kammerjunker.
  8. Dekorér evt. med spiselige blomster