Desserter
Desserter og kager
Jordbærkoldskål med lakrids
Lad de søde danske sommerbær gøre den klassiske koldskål selskab og tryl en lækker jordbærkoldskål frem. I denne opskrift har vi blendet den friske dessert med jordbær og givet den et lille strejf af lakrids!
af Mai Knauer og Julie Hey / Foto: Columbus Leth og Bjørn Jakobsen
10.06.2015
Kølig jordbærkoldskål er et sikkert hit, når der skal dessert på sommerbordet, og denne fine, lyserøde version kan du tilmed lave i et snuptag. Prøv selv!
Læs også: Rabarbercrumble
Jordbærkoldskål med lakrids
(4 personer)
Det skal du bruge til jordbærkoldskål:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 5 spsk. rørsukker
- 1 vaniljestang
- ½ l tykmælk
- 1 usprøjtet citron
- 250 g jordbær
- ½ l kærnemælk
- 2-3 tsk. lakridspulver (kan købes her)
FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SOMMERDESSERTER MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du jordbærkoldskål:
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i æggemassen sammen med tykmælk, friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal til en ensartet koldskål.
- Rens jordbærrene, og blend dem sammen med kærnemælken. Rør jordbærmassen i koldskålen, og stil den i køleskabet, indtil den skal serveres.
- Servér jordbærkoldskålen kold med et drys lakrids, i små skåle eller evt. som en shake i glas med sugerør.
Læs også: Macarons med hindbæris og chokolade
indeholder affiliate links