Desserter og kager

Jordbærkoldskål med lakrids

Lad de søde danske sommerbær gøre den klassiske koldskål selskab og tryl en lækker jordbærkoldskål frem. I denne opskrift har vi blendet den friske dessert med jordbær og givet den et lille strejf af lakrids!
af Mai Knauer og Julie Hey / Foto: Columbus Leth og Bjørn Jakobsen 10.06.2015
Koldskål

Kølig jordbærkoldskål er et sikkert hit, når der skal dessert på sommerbordet, og denne fine, lyserøde version kan du tilmed lave i et snuptag. Prøv selv!

Læs også: Rabarbercrumble

Jordbærkoldskål med lakrids

(4 personer)

Det skal du bruge til jordbærkoldskål:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ l tykmælk
  • 1 usprøjtet citron
  • 250 g jordbær
  • ½ l kærnemælk
  • 2-3 tsk. lakridspulver (kan købes her)

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SOMMERDESSERTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du jordbærkoldskål:

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i æggemassen sammen med tykmælk, friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal til en ensartet koldskål.
  3. Rens jordbærrene, og blend dem sammen med kærnemælken. Rør jordbærmassen i koldskålen, og stil den i køleskabet, indtil den skal serveres.
  4. Servér jordbærkoldskålen kold med et drys lakrids, i små skåle eller evt. som en shake i glas med sugerør.

Læs også: Macarons med hindbæris og chokolade

indeholder affiliate links