Desserter og kager

Hjemmelavet nutella

Nutella er elsket af de fleste, og den hjemmelavede version smager endnu bedre. Få opskriften på den cremede nutella, som smelter på tungen!
af Linda Østergaard & opskrift af Camilla Biesbjerg / Foto: Betina Hastoft 23.09.2014

Hjemmelavet nutella består af en hitparade af mundvandsløbende ingredienser. Chokolade, nødder og fløde er nogle af de ting, du skal finde frem for at kreere den magiske nutella.

Prøv også: Glutenfri hindbærsnitter

Du kan lave din nutella med mørk chokolade eller mælkechokolade. Hvis du vælger lys chokolade, er den klart mest børnevenlig. Varianten med mørk chokolade er lidt eksklusiv og voksen i smagen! Du finder opskriften på hjemmelavet nutella herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til hjemmelavet nutella:

50 g hasselnødder
150 g mørk chokolade af god kvalitet (eller mælkechokolade)
1½ dl piskefløde
50 g blødt smør
1 knivspids salt

Inspiration: Knager til din entré

Sådan laver du hjemmelavet nutella:

1. Rist hasselnødderne på en varm pande eller i ovnen, til de er gyldne. Gnid skallerne af hasselnødderne, og afkøl dem let. Blend hasselnødderne i en minihakker eller foodprocessor, til konsistensen er som groft mel.

2. Hak chokoladen, og læg den i en skål. Varm fløden op i en lille gryde, til den når kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen i skålen. Rør rundt, og tilsæt smør skåret i mindre stykker. Rør godt, indtil chokolade og smør er smeltet og blandingen er blank og homogen. Rør til sidst hasselnøddemel og salt i.

3. Hæld din hjemmelavede nutella på ét stort eller flere mindre glas med patentlåg, og sæt den på køl indtil servering.

Tip: Den hjemmelavede nutella kan holde sig i ca. 1 uge på køl, hvis den vel at mærke ikke er blevet spist inden.

Lagersalg: 4 boliglagersalg til efteråret


Vild med hjemmelavet nutella? Find flere lækre opskrifter med chokolade her!