Desserter og kager

Hjemmelavet yoghurtis med blåbær og hvid chokolade

Hjemmelavet yoghurtis er perfekt på varme sommeraftener, når man trænger til at køle sig ned. Prøv denne sommerfriske is med yoghurt, blåbær og hvid chokolade. Find opskriften her.
af tekst og foto Julie Polar de Greeve. Redigeret til web 21.06.2021
Yoghurtis hjemmelavet opskrift

Hjemmelavet is smager endnu bedre end den, du kan købe i supermarkedet.

Denne udgave er lavet med græsk yoghurt, blåbær og hvid chokolade, og er en sommerfrisk dessert til varme sommeraftener.

Du kan bytte blåbærrene ud med fx jordbær eller hindbær og stadig opnå et lækkert cremet resultat.

SE OGSÅ: Frossen yoghurt-bark med bær

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på hjemmelavet yoghurtis med blåbær og hvid chokolade

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave yoghurtis med blåbær og hvid chokolade

  • 300 g blåbær
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 150 g honning
  • 100 g hvid chokolade

Til servering:

  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g blåbær
  • 3 stilke citronmelisse

Sådan laver du hjemmelavet yoghurtis med blåbær og hvid chokolade

  1. Skyl blåbær, og blend halvdelen af dem
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud
  3. Bland vaniljekorn med yoghurt, honning, blendede blåbær og hele blåbær, og rør forsigtigt rundt, til det samler sig
  4. Hak chokoladen, og vend den i
  5. Hæld ismassen i en form med låg, og sæt den i fryseren
  6. Rør i isen hvert kvarter den første time, så den ikke krystalliserer
  7. Frys isen i tre til fire timer

Servering: Servér isen med hvide chokoladestykker, friske blåbær og citronmelisse.

SE OGSÅ: Mango-chili-sorbet med frisk salat af mango og morgenfrue