Hvid chokolademousse med kirsebærgelé

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Hvid chokolademousse:
250 g hvid chokolade
1 æg
3 dl cremefraiche 38 %
Kirsebærgelé:
3 blade husblas
1 citron
1 vaniljestang
300 g Amarena-kirsebær
2 dl vand
150 g sukker

Sådan laver du hvid chokolademousse med kirsebærgelé:

Chokolademousse:

  • Hak chokoladen, og smelt den over vandbad på lavt blus.
  • Afkøl den smeltede chokolade 1 minut, og pisk den sammen med æg og æggeblomme i en skål. Vend cremefraichen i.
  • Fordel chokolademoussen i 4 fine glas, og stil dem på køl.

Kirsebærgelé:

  • Læg husblas i blød i ½ l koldt vand. Pres saften af citronen, og flæk vaniljestangen på langs.
  • Kog kirsebær, vand, sukker og citronsaft med den flækkede vaniljestang i nogle få minutter. Tag gryden af varmen, og fjern vaniljestangen.

  • Lad kirsebærlagen stå og trække nogle minutter, og hæld den så igennem en saftpose eller si. 
  • Vrid husblassen fri for vand, og læg den i den klare saft. Rør forsigtigt, til husblassen er smeltet. Lad saften afkøle til 35°, og hæld den så over den kolde chokolademousse.
  • Stil glassene i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til næste dag.