Se også
Desserter
Hvid chokolademousse med kirsebærgelé
Trænger den klassiske risalamande til en moderne overhaling? Prøv denne cremede hvide chokolademousse med kirsebærgelé! Resten af geléen kan du bruge som fyld i bagte æbler, der smager godt til andesteg.
af Mai Knauer
7.12.2021
Foto: Columbus Leth.
4 personer
Hvid chokolademousse:
- 250 g hvid chokolade
- 1 æg
- 3 dl cremefraiche 38 %
Kirsebærgelé:
- 3 blade husblas
- 1 citron
- 1 vaniljestang
- 300 g Amarena-kirsebær
- 2 dl vand
- 150 g sukker
Sådan laver du hvid chokolademousse med kirsebærgelé:
Chokolademousse:
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad på lavt blus.
- Afkøl den smeltede chokolade 1 minut, og pisk den sammen med æg og æggeblomme i en skål. Vend cremefraichen i.
- Fordel chokolademoussen i 4 fine glas, og stil dem på køl.
Kirsebærgelé:
- Læg husblas i blød i ½ l koldt vand. Pres saften af citronen, og flæk vaniljestangen på langs.
- Kog kirsebær, vand, sukker og citronsaft med den flækkede vaniljestang i nogle få minutter. Tag gryden af varmen, og fjern vaniljestangen.
Se også
Honningkage med peberkageby
- Lad kirsebærlagen stå og trække nogle minutter, og hæld den så igennem en saftpose eller si.
- Vrid husblassen fri for vand, og læg den i den klare saft. Rør forsigtigt, til husblassen er smeltet. Lad saften afkøle til 35°, og hæld den så over den kolde chokolademousse.
- Stil glassene i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til næste dag.