Desserter

Hvid chokolademousse med kirsebærgelé

Trænger den klassiske risalamande til en moderne overhaling? Prøv denne cremede hvide chokolademousse med kirsebærgelé! Resten af geléen kan du bruge som fyld i bagte æbler, der smager godt til andesteg.
af Mai Knauer 7.12.2021 Foto: Columbus Leth.
Hvid chokolademousse med hindbærgelé
4 personer

Hvid chokolademousse:

  • 250 g hvid chokolade
  • 1 æg
  • 3 dl cremefraiche 38 %

Kirsebærgelé:

  • 3 blade husblas
  • 1 citron
  • 1 vaniljestang
  • 300 g Amarena-kirsebær
  • 2 dl vand
  • 150 g sukker

Sådan laver du hvid chokolademousse med kirsebærgelé:

Chokolademousse:

  • Hak chokoladen, og smelt den over vandbad på lavt blus.
  • Afkøl den smeltede chokolade 1 minut, og pisk den sammen med æg og æggeblomme i en skål. Vend cremefraichen i.
  • Fordel chokolademoussen i 4 fine glas, og stil dem på køl.

Kirsebærgelé:

  • Læg husblas i blød i ½ l koldt vand. Pres saften af citronen, og flæk vaniljestangen på langs.
  • Kog kirsebær, vand, sukker og citronsaft med den flækkede vaniljestang i nogle få minutter. Tag gryden af varmen, og fjern vaniljestangen.

  • Lad kirsebærlagen stå og trække nogle minutter, og hæld den så igennem en saftpose eller si. 
  • Vrid husblassen fri for vand, og læg den i den klare saft. Rør forsigtigt, til husblassen er smeltet. Lad saften afkøle til 35°, og hæld den så over den kolde chokolademousse.
  • Stil glassene i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til næste dag.