Hyben-æble-sorbet med drys af marengs, nødder og morgenfrue
Hyben er en fælles betegnelse for 10 forskellige slags vilde roser med spiselige frugter og blomster.
De forskellige typer hyben kan være svære at skelne fra hinanden, men ingen af dem er giftige, og de fungerer nogenlunde ens i madlavning.
Her er de brugt i en hyben-æble-sorbet med drys af marengs, nødder og morgenfrue.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
LÆS OGSÅ: Mango-chili-sorbet med frisk salat af mango og morgenfrue
Opskrift på hyben-æble-sorbet med drys af marengs, nødder og morgenfrue
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave hyben-æble-sorbet med drys af marengs, nødder og morgenfrue
Hybensorbet:
- 300 g friske hyben (renset vægt. Frosne kan evt. også bruges)
- 200 g æbler
- 1 l vand
- 200 g rørsukker
- ½ vaniljestang
- 2 usprøjtede citroner
Marengsdrys:
- 50 g hvid chokolade
- 25 g mandler
- 25 g hasselnøddekerner
- 6 marengskys
- 2 friske spiselige blomster, gerne morgenfruer
Sådan laver du hyben-æble-sorbet med drys af marengs, nødder og morgenfrue
Hybensorbet:
- Skyl hyben, og fjern blomst og stilk. Halvér dem, og fjern kernerne med en teske.
- Skyl og halvér æbler, og skær dem i grove tern.
- Kog æble, hyben, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg i 8-10 minutter på lavt blus.
- Tag gryden af varmen, og smag massen til med citronsaft. Lad lagen trække 20 minutter i gryden.
- Blend lagen, og sigt den i en grovmasket sigte, så lidt af frugtkødet kommer med.
- Køl lagen helt ned i køleskabet, og kør den til sorbet på ismaskine.
- Fyld sorbeten i en plastikboks, og stil den på frys, til den skal bruges.
Marengsdrys:
- Tænd ovnen på 160°.
- Hak chokoladen fint, og bag den på en bageplade med bagepapir i 8-10 minutter, til chokoladen har en let gyldenbrun farve. Pas på, den ikke brænder.
- Rist hasselnødder og mandler på en bageplade med bagepapir, til de er gyldne og dufter.
- Køl både chokolade og nødder, og blend i en blender sammen med marengskys, til du har både fint pulver og større stykker.
Servering: Anret et par kugler sorbet i skåle, drys med marengsdrys, og pynt med morgenfrue.
Tip: Det specielle ved ismaskinen er, at den rører isen rundt, mens den fryser, hvilket gør, at der ikke dannes iskrystaller under indfrysningen. Resultatet er en blød og skøn sorbet. Hvis den samme sorbetlage derimod bare kommes i en form og fryses, vil den blive stenhård.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet is med avocado og pistacie