Desserter og kager

Jordbærsuppe med mynte og hyldeblomst

Se hvordan du nemt laver en lækker jordbærsuppe med mynte og hyldeblomst
af Mai Knauer, Foto: Anders Schønnemann 19.07.2013

Jordbærsuppe er en rigtig lækker dessert i sommervarmen. Stort set alle mennesker elsker den søde naturlige smag af jordbær. Derfor kan kold jordbærsuppe blive et kæmpe hit at servere for familien eller gæsterne.

Prøv denne lækre rødgrød

4 personer

Jordbærsuppe - det skal du bruge:
½ vaniljestang
500 g jordbær
175 g sukker
1 økologisk citron
2 dl hyldeblomstsaft
evt. lidt maizena til jævning
frisk mynte evt. vaniljeis el. drænet yoghurt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jordbærsuppe - sådan gør du:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud,
og bland dem med lidt sukker på et skærebræt. Hæld jordbær, vaniljesukker og -stang, sukker, saft af 1 citron og hyldeblomstsaft i en gryde, og kog det sammen indtil jordbærrene er møre, ca. 15 min. Jævn evt. en anelse med maizena udrørt i koldt vand - kun lidt! Tag vaniljestangen op, og afkøl din jordbærsuppe.

Server din jordbærsuppe iskold med friske mynteblade, evt. med lidt vaniljeis eller drænet yoghurt som tilbehør.

TIP!
Varier evt. din jordbærsuppe ved at erstatte en del af jordbærrene med andre bær som fx hindbær, ribs eller brombær.

Prøv også vores opskrift på sorbet med hindbær, vanilje og sort peber her

Vi har samlet 5 opskrifter med sommerens bær i galleriet nedenfor.