Desserter

Jordbærtrifli med pekannøddecrunch

Blødt skum, friske jordbær, sprød nøddecrunch og knasende hvid chokolade – med denne dessert kan du ikke gå galt i byen! Få opskriften her.
af Camilla Biesbjerg Markussen. 14.03.2023 Foto: Columbus Leth.
Jordbærtrifli med pekannøddecrunch og hvid chokolade i lag
4 personer

Pekannøddecrunch

  • 50 g pekannødder
  • 50 g koldt smør
  • 50 g brun farin
  • 50 g havregryn
  • 1 nip salt

Flødecreme

  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. vaniljesukker

Til servering

  • 250 g jordbær
  • 50 g hvid chokolade

Sådan laver du jordbærtrifli med pekannøddecrunch

Pekannøddecrunch

  1. Hak pekannødderne groft. Skær smørret i små tern.
  2. Bland pekannødder, brun farin, havregryn, salt og smør i en skål, og smuldr det sammen med fingrene til en grov crumbledej.
  3. Tænd ovnen på 180°. Fordel pekannøddecrunchen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er sprød og gylden.
  4. Afkøl crumblen helt på bagepladen placeret på en bagerist.

Flødecreme

  1. Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum med en elpisker.

Servering

  1. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mundrette stykker.
  2. Hak hvid chokolade groft.
  3. Bræk pekannøddecrunchen i rustikke stykker.
  4. Anret jordbær, pekannøddecrunch og flødecreme lagvis i 4 portionsglas, og slut af med hvid chokolade på toppen. Servér straks.