HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Desserter
Jordbærtrifli med pekannøddecrunch
Blødt skum, friske jordbær, sprød nøddecrunch og knasende hvid chokolade – med denne dessert kan du ikke gå galt i byen! Få opskriften her.
af Camilla Biesbjerg Markussen.
14.03.2023
Foto: Columbus Leth.
4 personer
Pekannøddecrunch
50 g pekannødder
50 g koldt smør
50 g brun farin
50 g havregryn
1 nip salt
Flødecreme
2½ dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
Til servering
250 g jordbær
50 g hvid chokolade
Sådan laver du jordbærtrifli med pekannøddecrunch
Pekannøddecrunch
Hak pekannødderne groft. Skær smørret i små tern.
Bland pekannødder, brun farin, havregryn, salt og smør i en skål, og smuldr det sammen med fingrene til en grov crumbledej.
Tænd ovnen på 180°. Fordel pekannøddecrunchen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er sprød og gylden.
Afkøl crumblen helt på bagepladen placeret på en bagerist.
Flødecreme
Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum med en elpisker.
Servering
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mundrette stykker.
Hak hvid chokolade groft.
Bræk pekannøddecrunchen i rustikke stykker.
Anret jordbær, pekannøddecrunch og flødecreme lagvis i 4 portionsglas, og slut af med hvid chokolade på toppen. Servér straks.
Se også
13 sommerlige jordbærdesserter
Se også
Brombær-trifli med mascarpone
jordbær
jordbærtrifli
nødder
Andre lækre opskrifter
Desserter
Koldskålsmousse med lime og boghvedeknas
Desserter
Nøddebund med vaniljeskum og lune bær
Desserter
Banoffee-trifli med rom og karamelliserede nødder
Desserter
Rabarberkompot med marengs og vaniljeis
ISABELLAS ANBEFALER
Tips og tricks
Smart trick: Derfor er der hul i din pastaske
Desserter og kager
Pavlova med figner og karamelsauce
Gå i haven i efteråret
10 gode gøremål i efterårshaven
Strik & hækling
Se listen: 75 af de bedste garnbutikker i hele landet
Mest læste
1
Køkkenhave
8 grøntsager, du kan så i efteråret
2
Strik & hækling
Se listen: 75 af de bedste garnbutikker i hele landet
3
DIY
Strikkeopskrift til nybegynderen: Nem og flot sweater
4
Tips og tricks
Smart trick: Derfor er der hul i din pastaske
5
Tips & tricks
Håndklæde, sengetøj og dyne: Ved du, hvor tit det skal vaskes?