Se også
Desserter
Jordbærtrifli med pekannøddecrunch
Blødt skum, friske jordbær, sprød nøddecrunch og knasende hvid chokolade – med denne dessert kan du ikke gå galt i byen! Få opskriften her.
af Camilla Biesbjerg Markussen.
14.03.2023
Foto: Columbus Leth.
4 personer
Pekannøddecrunch
- 50 g pekannødder
- 50 g koldt smør
- 50 g brun farin
- 50 g havregryn
- 1 nip salt
Flødecreme
- 2½ dl piskefløde
- 1 spsk. vaniljesukker
Til servering
- 250 g jordbær
- 50 g hvid chokolade
Sådan laver du jordbærtrifli med pekannøddecrunch
Pekannøddecrunch
- Hak pekannødderne groft. Skær smørret i små tern.
- Bland pekannødder, brun farin, havregryn, salt og smør i en skål, og smuldr det sammen med fingrene til en grov crumbledej.
- Tænd ovnen på 180°. Fordel pekannøddecrunchen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er sprød og gylden.
- Afkøl crumblen helt på bagepladen placeret på en bagerist.
Flødecreme
- Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum med en elpisker.
Servering
- Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mundrette stykker.
- Hak hvid chokolade groft.
- Bræk pekannøddecrunchen i rustikke stykker.
- Anret jordbær, pekannøddecrunch og flødecreme lagvis i 4 portionsglas, og slut af med hvid chokolade på toppen. Servér straks.