Desserter og kager
Desserter og kager
Julens lækreste kager og konfekt
Juleknas behøver ikke være spækket med sukker for at smage sødt af december. Vi viser dig hvordan med INs ultimative bud på julens skønneste konfekt og bagværk
Malene Pedersen
19.11.2015
1 /4
Havremuffins med kanelfrosting 8-10 minimuffins eller 4 almindelige muffins50 g. glutenfri havregryn20 g. kakaopulver1-2 tsk. kanel½ tsk. natron¼ tsk. fint salt80 g. moden banan (ca. 1 banan)80 g. dadler uden sten20 g. grov peanutbutter15 g. kokosolie/ghee/smør, stuetempereret1-2 æg½ dl. vandKanelfrosting25 g. cashewcreme60 g. dadler uden sten og skal2-3 spsk. vand, soya-, mandel- eller havremælk2 tsk. kanel1 knsp. fint salt Put alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og blend, indtil du opnår en grov mel. Tilføj bananer, dadler, peanutbutter og det valgte fedtstof og blend igen. Pisk æggene i en stor skål og vend dejen forsigtigt i, indtil æggene er jævnt fordelt.Hæld massen i smurte muffinforme og bag dem i på midterste rille en forvarmet ovn, gerne varmeluft, på 175 grader i 20-25 minutter.Tilbered kanelfrostingen ved at putte alle ingredienserne i en skål. Blend med en stavblender, indtil du opnår en ensartet creme uden klumper. Stil frostingen i køleskabet, indtil muffinsene er færdigbagte. Pynt hver muffin med en 1-2 tsk. frosting. Hvis du synes, der skal mere frosting på, så lav en dobbelt portion.Kan fryses ned i op til 3 uger (uden frosting).Opskriften er fra bogen 'Sundere kager' af Tanja Thara Aakerlund. Kan købes online HER
'Sundere kager'
2 /4
Bagte æbler med nødde-rosinfyld 6 personer6 store æbler150 g valnødder, blendet til groft smulder150 g rosiner100 g sukker1-2 spsk kanel Forvarm ovnen til 180 grader. Vask æblerne godt, og udhul dem lidt, så kernehuset er væk, men æblet stadig er helt. Bland nødder, rosiner og sukker sammen. Sæt æblerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Drys dem med kanel, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er møre og faldet lidt sammen. Lad dem køle en anelse af, og server dem lune med lidt af den udløbne saft fra fadet eller dryppet med en kanelsirup. En god kugle vaniljeis til er heller ikke skidt.Opskriften er fra bogen 'Små retter, stor smag' af Timm Vladimir. Kan købes online HER
'Små retter, stor smag'
3 /4
Dadelrulle 60 g hasselnøddekerner250 g dadler, uden sten30 g kakao40 g kokosolieRist hasselnødderne på en meget varm pande i et par minutter til nøddekernernes hinde begynder af løsne sig. Gnid nødderne sammen, så resten af skallerne nulres af. Brug evt. et rent viskestykke. Hak hassenødderne groft. Blend dadler, kakao og kokosolie til en ensartet masse. Tag dadelmassen op af blenderen og vend den i en skål med halvdelen af de hakkede hasselnødder. Rul dadelmassen til to aflange pølser evt. i husholdningsfilm og sæt dem på køl i et par timer. Rul dadelrullerne i resten af nødderne og sæt dem på køl indtil servering.TIP: Hvis du ikke er så glad for marcipan, er tørrede dadler en god erstatning. Du kan udskifte marcipanen i andre konfektopskrifter med denne dadelblanding.Opskriften er fra bogen 'Hey! Det er hjemmelavet konfekt' af Julie Hey. Kan købes online HER
'Hey! Det er hjemmelavet konfekt'
4 /4
Mandel-daddel-citron-kage med pistacienødder Til 8-10 personer med god appetit på dessert400 g dadler, udstenede (500 g, hvis du bruger grapefrugt)200 g mandler (300 g, hvis du bruger grapefrugt)5-6 spsk. ekstra jomfrukokos- eller rapsolie + lidt til formenFintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron (eller grapefrugt)1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vanilje, finthakket2 tsk. stødt kanel1 meget lille knivspids hav- eller stensalt1 meget lille smule friskkværnet sort peber6 mellemstore økologiske æg100 g usaltede pistacienødderKør dadler, mandler, olie, citronsaft og -skræl, vanilje, kanel, salt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en homogen, jævn masse, der minder lidt om marcipan i konsistensen. Tilsæt så æggene 1 efter 1, mens foodprocessoren stadigvæk kører. Sluk, og bland pistacienødderne i dejen. Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform el.lign., og bag kagen i 40-45 minutter i en 160 grader varm ovn. Lad kagen køle lidt af, inden den serveres. Nyd kagen eller tærten, som den er, eller med en smule kefir. Mums, hvor kommer det til at smage godt!Opskriften er fra bogen 'Alle kvinders sundhedsbibel' af Umahro Cadogan. Kan købes online HER
'Alle kvinders sundhedsbibel'