Desserter og kager

Kakaosmåkager med pebermyntecrunch

Chokolade og pebermynte er begge klassiske julesmage, som går fantastisk hånd i hånd. Her forenes de på ny i en sprød småkage, der spreder juleglæde i hele munden.
af Cecilia Fahlström. Foto Stine Christiansen. 2.12.2021
Kakaosmåkager med hvid chokolade og pebermynte

Alle de klassiske julesmåkager smager skønt, men trænger du til et friskt pust, er disse kakao-pebermyntesmåkager helt perfekte. Den smagfulde og flotte småkage kombinerer den skønne choko-mint kombination, som du kender fra After Eight eller pebermyntepastiller, og dine smagsløg kommer derfor på en nostaligsk rejse til barndommens jul. Imponér familie og julegæster med opskriften her!

Opskrift på kakaosmåkager med perbermyntecrunch:

20 stk.

Ingredienser:

Kakaosmåkager:

  • 225 g blødt smør

  • 120 g flormelis

  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

  • 250 g hvedemel

  • 50 g rent kakaopulver

  • 0,25 tsk. salt

Pynt:

  • 200 g hvid chokolade

  • 4 pebermyntestokke

Sådan laver du pebermyntesmåkager med pebermyntecrunch:

Kakaosmåkager:

  1. Pisk smør og flormelis sammen, indtil det er lyst og luftigt.

  2. Tilsæt vaniljeekstrakt, og rør igen.

  3. Tilsæt mel, kakaopulver og salt, og rør, indtil dejen lige akkurat er ensartet.

  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl natten over.

  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord, indtil den er ca. 0,5 cm tyk, og skær den ud i 20 aflange firkanter.

  6. Fordel kagerne på en bageplade med bagepapir.

  7. Sæt bagepladen i køleskabet i 40 minutter eller i fryseren i 20 minutter, og forvarm i ovnen til 175˚.

  8. Bag småkagerne i ovnen i 9-11 minutter.

  9. Afkøl.

Tip: Brug en klejnespore, når du skærer småkagedejen ud i firkanter. Så får de en fin bølget kant.

Pynt:

  1. Smelt den hvide chokolade, og dyp kakaosmåkagerne halvt deri.

  2. Drys med knuste pebermyntestokke.