
Desserter og kager
Kakaosorbet med hyldeblomst
Hyldeblomst giver en frisk sommerlig smag
af Kille Enna
4.06.2010

Ingredienser:
(Ca. 6 dl)
50 g hyldeblomstskærme
5 dl vand
200 g lyst rørsukker
ca. ¾ dl friskpresset citronsaft
50 g kakaopulver, 100 pct.
Rens hyldeblomstskærmene og hak dem groft. Hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker og bring det til kogepunktet. Kog sammen i 5 min. og træk straks gryden fra varmen. Tilsæt citronsaft og kakaopulver. Pisk indtil kakaoen er opløst. Afkøl helt. Sigt væsken igennem en finmasket sigte og frys i en ismaskine.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
TIPS
Brug en virkelig god kakao til denne sorbet, ellers smager den for billig. Så er det til gengæld helt unødvendigt at benytte chokolade.
Læs også:
Andre opskrifter på is:
Jordbær/solbærsorbet med spearmint