Desserter
Desserter
Karamelrand med friske bær
Sød karamelsmag og friske bær smager himmelsk sammen i den her skønne karamelrand, som nok skal vække sød dessertlykke.
Maja Grønbæk
22.07.2016
Den søde karamelsmag får perfekt modspil af de friske bær, når du laver den her karamelrand. Her har vi brugt hindbær, men du kan bruge præcis de bær, du bedst kan lide, når du pynter din dessert. Måske er du så heldig at have friske bær i haven, ellers kan du købe dem i supermarkedet. Lav karamelranden i en stor randform eller i fire små, afhængig af om du helst vil portionsanrette desserten.
Prøv også: Chokoladecupcakes med karamelcreme
Karamelrand med friske bær
4 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til karamelrand:
- 125 g sukker
- 4 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 dl piskefløde
- Friske bær, fx hindbær
- Mynteblade
- Smelt sukkeret på en tykbundet pande over svag varme uden at røre i det. Når det bobler og bliver svagt lysebrunt, hældes det i en stor randform eller flere små. Lad randen afkøle.
- Pisk æg, vaniljesukker og fløde grundigt sammen, og hæld det i formen. Stil randen i ovnen i et vandbad ved 120-150°. Lad karamelranden stivne langsomt ved svag varme. Vandbadet må ikke koge, da massen vil blive grynet.
- Tjek hver 10. minut med en strikkepind, om karamelranden er færdig. Når randen virker fast, og strikkepinden er ren, når du trækker den op, er randen færdig. Det kan tage alt fra 40 minutter til 1 time.
- Lad karamelranden afkøle, og vend den ud på en tallerken. Pynt med friske bær og mynteblade.
Prøv også: Nougat-islagkage med hasselnødder og karamelcreme