Desserter og kager

Marcipankugler med citron, hindbær og hvid chokolade

Skøn forening af søde og syrlige smagsnuancer i disse marcipankugler. Smukke på fadet, skønne i munden.
af Maja Ambeck Vase 17.10.2012

Intet juleslabberas uden syndige konfektkugler. Hvis du har nået kvalmegrænsen over de sædvanlige marcipan-nougat-kugler, så har vi et godt bud på et alternativ. Her er den tunge mørke chokolade skiftet ud med hvid chokolade, og marcipanens sødme har fået følgeskab af syrlighed i form af citron. Og så ser de så søde ud pyntet med lyserødt - de frysetørrede hindbær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Cirka 20 kugler

100 g marcipan
½ økologisk citron
75 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade af god kvalitet
1 dl flormelis
100 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade af god kvalitet (til overtræk)
Frysetørrede hindbær

Gulerodskage med krydderier

Rør marcipanen blød. Tilsæt skal og saft fra den halve citron. Smelt 75 g hvid chokolade over vandbad, og rør den i. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. (Gem måske lidt. Massen skal blive mere fast, men bevare sin blødhed.) Kom massen i køleskabet i cirka en halv time. Form små kugler af marcipanmassen. Smelt resten af den hvide chokolade, temperer den og dyp kuglerne deri.

Marengs med hindbærsorbet og chokolade

Pynt med frysetørrede hindbær og lidt citronskal.

Tip 1: Frysetørret hindbær kan f.eks. købes hos 'Krydderiet' i Torvehallerne.

Tip 2: Amedei Toscano White kan købes hos Chokomania (www.chokomania.dk)

Prøv også:

Trøffelkugler med passionsfrugt

Halvkugler af karamelliseret hvid chokolade

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade