Desserter
Desserter og kager
Is med granskud, jordbær og knust marengs
Hjemmelavet is og jordbær er en perfekt kombination i sommervarmen, eller bare når man trænger til lidt sødt. Få opskriften her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
1.07.2019
Is, jordbær og marengs er en kombination, der ikke er til at tage fejl af.
I den her opskrift får isen et lille tvist i form af grannåle, som bidrager til en syrlig smag. Grannåle kaldes også Nordens rosmarin og kan også bruges til fx lammekølle.
TIP! Lav ikke isen i for god tid. Står isen i flere dage, bliver den for hård og får store iskrystaller.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på is med granskud, jordbær og knust marengs
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave is med granskud, jordbær og knust marengs
- 2 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld fine granskud
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
Marengs:
- 2 æggehvider
- 3-5 saltkorn
- 80 g flormelis
- saft af ¼ citron
- Ved servering:
- 200 g jordbær
- ½ håndfuld helt fine, lysegrønne granskud
SE OGSÅ: Blåbærtærte med yoghurt og mascarpone
Sådan laver du is med granskud, jordbær og knust marengs- Varm mælk, fløde, granskud og kornene fra vaniljestang op til kogepunktet i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og lad blandingen trække i 10-15 minutter.
- Pisk sukker og æggeblommer lyse og cremede.
- Hæld den varme fløde ned i æggesnapsen i en tynd stråle under grundig piskning.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, indtil den begynder at tykne lidt.
- Den må ikke komme over 85°, da den så vil koagulere.
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
- Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
- Sigt cremen, og hæld den i en ismaskine.
- Lad den køre, indtil isen har sat sig.
- Tænd ovnen på 150° og pisk æggehviderne, til de akkurat er stive.
- Tilsæt salt og sukker, og pisk videre i 6 minutter.
- Tilsæt citronsaft, og pisk igen i 2 minutter.
- Fordel massen med en spiseske i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skru ovnen ned til 120°, og bag marengsene i 60 minutter.
- Sluk for ovnen, og lad marengstoppene køle helt af i ovnen.
- Pisk ingredienserne
- Fordel en klat is i 4 skåle.
- Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem.
- Knus marengstoppene, og drys dem med grannålene over som pynt.
TIP! Lav ikke isen i for god tid. Hvis isen står flere dage, bliver den hård og får store krystaller.
SE OGSÅ: Bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme og ristet rugbrød