
(12 stykker)
Ingredienser
15-20 store, udstenede svesker
1 dl brandy, sherry, armagnac eller anden sød likør
25 g kakao
150 g god mørk chokolade
75 g smør
175 g rørsukker
1 dl vand
4 æggehvider
100 g hvedemel
Tilbehør:
Letpisket flødeskum
LÆS OGSÅ: Sådan kvalitetstjekker du din chokolade
Fremgangsmåde
Lad sveskerne trække i likøren i mindst 1 time, gerne natten over. Tænd ovnen på 180 grader. Hæld kakao, chokolade, smør, 100 g af sukkeret og vand i en gryde og varm det op ved svag varme, til blandingen er glat. Lad den køle af. Pisk æggehviderne i en helt tør skål, indtil de begynder at forme toppe, der står af sig selv. Rør herefter det resterende sukker i lidt ad gangen, indtil æggehviderne er stive og blanke. Si melet i æggehviderne og vend forsigtigt, til hviderne og melet er næsten blandet. Så tilsætter du den afkølede chokoladeblanding og vender med let hånd blandingen sammen. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 23 cm i diameter og læg sveskerne ovenpå. De synker ned i kagen, når den bager.
Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 min., indtil den er akkurat fast. Lad kagen køle helt af, inden du begynder at skære i den.Server med letpisket flødeskum og evt. resten af likørlagen fra sveskerne.
Se flere opskrifter med chokolade i galleriet nedenfor