Desserter og kager

Mynteis og limesorbet

En let dessert der frisker op
af Mai Knauer. Foto: Anders Schønnemann. 8.10.2012
Mynteis og limesorbet

4-6 personer

Mynteis:
6 dl piskefløde
1½ dl pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
35 ml Sirop de Menthe eller Bols (pebermyntelikør)
2 dråber JPH-pebermynteolie (fås bl.a. i helsebutikker)
4 spsk finthakket mørk chokolade
frisk mynte til pynt

Limesorbet:
4 dl vand
saft af 2 limefrugter
40 g Rose's Lime
300 g sukker
2½ dl pasteuriserede æggehvider
frisk citronmelisse til pynt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mynteis: Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse, og tilsæt Sirop de Menthe og pebermynteolie. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen sammen med hakket chokolade. Hæld cremen i en form, og stil den tildækket i fryseren i 4-5 timer. Vend isen 3-4 gange den første time.

Limesorbet: Pisk vand, limesaft, Rose's lime og sukker sammen, og kog i en gryde til det er reduceret til halvdelen. Afkøl. Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt i limemassen. Hæld sorbet-blandingen i en form, og frys i 4-5 timer.

Anretning: Kugl mynteis og limesorbet op og anret sammen eller i to små skåle. Pynt med lidt mynte og citronmelisse.

Få en 5-retters dessertmenu her