Desserter og kager

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Denne nøddekage er både smør- og glutenfri – så spis et stykke hver dag med god samvittighed
af Maja Ambeck Vase 17.10.2012

Nøddekage med appelsin, kanel og chokolade

Ca. 6 personer

Det skal du bruge
75 g mandler
100 g rørsukker
1 tsk bagepulver
1 økologisk appelsin
1 stang vanilje
1-2 tsk kanel
2 æg
¾ dl olivenolie
30 g hasselnødder
50 g Amedei Toscano Black 70 % - eller anden mørk chokolade af god kvalitet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du
Blend mandlerne til groft mandelmel. Riv skallen af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mandelmel, rørsukker, bagepulver, appelsinskal, vaniljekorn og kanel i en skål. Pisk æggene i - et ad gangen. Tilsæt olivenolie, og pisk til en ensartet dej. Hak chokoladen groft, og vend chokoladestykker og hasselnødder i.

Hæld dejen i to små springforme (cirka 12 cm i diameter) eller i en større springform (cirka 18 cm i diameter) foret med bagepapir. Dæk formene med stanniol. Bag din nøddekage midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Fjern stanniolen og bag din nøddekage yderligere 10 min.

Afkøl den nybagte nøddekage, og pynt med høvlet chokolade og appelsinskal.

Server nøddekage med appelsin og kanel som en alternativ julekage, når du får uventede gæster i december.

Prøv også:

Halvkugler af karamelliseret hvid chokolade

Trøffelkugler med passionsfrugt

Marcipankugler med citron, hindbær og hvid chokolade