Desserter og kager

Opskrift på den bedste smørcreme til din kage

Skal du bruge en fløjlsblød og cremet smørcreme til din kage? Så få opskriften lige her, hvor vi også guider dig til, hvordan du smører din kage op.
af Carina Kjær Rasmussen & Rita Gunnarsdóttir Dam 4.03.2022
Lagkage med smørcreme

Smørcreme kan bruges som fyld i en lækker lagkage, under et lækkert lag marcipan, som frosting ovenpå cupcakes eller som et helt lag rundt om en kage. Du kan også smøre din kage, så det bliver en 'naked cake', hvor siderne er blottet. Med den rigtig teknik kan lave du lave den strammeste kage og få det pæneste snit. Når man laver smørcreme, handler det om at ramme den perfekte smag og konsistens. Den perfekte smørcreme har en super lækker og blød konsistens, den er nem at smøre på en kage, også må den gerne have et hint af vanilje i smagen. Få opskriften og en guide til den perfekte smørcreme her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på den bedste smørcreme til din kage

Antal: Ca. 1 stor lagkage eller 12 muffins

Det skal du bruge for at lave den bedste smørcreme til din kage

  • 500 gram smør
  • 1,5 pakke flormelis
  • 2 spk mælk
  • 1 spk vanilje-ekstrakt

Sådan laver du den bedste smørcreme til din kage

  1. Start med at tage smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
  2. Si flormelis i en stor skål for at undgå klumper.
  3. Mix derefter blødt smør, flormelis, mælk og vanilje i en skål, indtil den ønskede konsistens opnås.

Sådan smører du din kage op med smørcreme:

  1. Brug en sprøjtepose til at udfylde 'hullerne' i din kage.
  2. Smør toppen af kagen ind i smørcreme.
  3. Smør kanterne af kagen med en spartel - bund og top.
  4. Fordel smørcremen i midten.
  5. Fjern overskydende creme med dejskraberen.
  6. Når kagen er smurt, så sæt den på køl i ca. 30 min. Dernæst påfør andet lag smørcreme.
  7. Udglat kagen med en dejskraber eller spartel for et stramt udseende.

Prøv også: