Desserter og kager

Opskrift på drømmekage med et tvist

Servér en lækker drømmekage med stjerneanis og muscovadosukker, som giver den gode drømmekage et karamel-tvist.
af Camilla Zarah Lawes Foto: Wichmann + Bendtsen photography m.fl. 27.01.2014
drømmekage

En drømmekage er den slags kageklassiker, som man ikke skal pille ved, medmindre man er helt sikker på, at man kan forbedre den. Det synes vi rent faktisk, at vi har gjort med den her opskrift på drømmekage med et tvist. Vi har nemlig krydret den populære drømmekage-topping med et pift af muscovadosukker og stjerneanis. Det er en lille ændring i smagen, som ikke fornærmer de mange drømmekage-fans, men som giver toppingen en let karamelsmag. Du skal heller ikke være bange for, at det kommer til at koste mere arbejde, for de nye ingredienser skal blot blandes i. Slutresultatet er en lækker drømmekage med et velsmagende og interessant tvist.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også opskriften: Glad for drømmekage? Gulerodskage med krydderier er også for dig

Opskrift på drømmekage

Tid: 25 minutter.
Bagetid: 25-30 minutter.
Antal: Ca. 16 kagestykker.

Det skal du bruge til drømmekage:

  • 50 g smør
  • 4 æg
  • 300 g rørsukker
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk
  • En bageform, 20 x 30 cm
  • Lidt smør til formen

Kokostopping:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 150 g rørsukker
  • ½ knust stjerneanis
  • ½ dl mælk

Sådan laver du drømmekage:

  1. Kage: Tænd ovnen på 200°, og smør formen. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og lad det køle lidt af. Pisk æg og rørsukker hvidt med en elpisker, og tilsæt smeltet smør. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen med en ske. Tilsat mælk, og rør, til dejen er jævn. Hæld dejen i formen, og bag din drømmekage i ovnen i 20-25 minutter.
  2. Kokostopping: Lav kokostoppingen, mens kagen bages i ovnen, så den er klar til at blive smurt ud på kagen. Smelt alle ingredienserne til toppingen sammen i en gryde. Tag kagen ud af ovnen, og skru varmen op til 225°. Fordel toppingen oven på din drømmekage, og bag din drømmekage i yderligere 5 minutter.

Er du vild med chokolade? Få 10 opskrifter på chokoladekage her!

Flere mormor-kager

Drømmekagen er lidt af en mormor-kage, og det er derfor, vi elsker den. Hvis du har fået smag for at afprøve flere gode kageklassikere, så skal du se med her, hvor vi har samlet de bedste mormor-kager! Alt fra den gode gamle kiksekage over kringlen og til rugbrødslagkagen.

Se også vores galleri: 10 cool nordiske køkkener