Desserter

Pandekager med brombærsirup

Servér en stak klassiske pandekager med hjemmelavet brombærsirup, og vær sikker på, at din dessert falder i god jord hos dine gæster. Få opskriften her!
af Cecilie Svensson 18.10.2019 Foto: Columbus Leth.

Brombærsirup

  • 1 vaniljestang
  • 250 g friske brombær
  • 275 g sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3 dl vand

Pandekager

  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 2 knsp. salt
  • 3 store æg
  • 100 g smør + lidt til stegning
  • 3 dl mælk

Intet slår duften af en stak lune, dejlige pandekager! Med en god grundopskrift kan man næsten tilføje hvilket som helst tilbehør uden at slå fejl.

Prøv denne opskrift på de lækreste pandekager og en brombærsirup.

sådan laver du pandekager med brombærsirup

Brombærsirup:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Flæk vaniljestangen på langs.
  2. Kom alle ingredienserne til siruppen i en gryde, og bring massen i kog.
  3. Skru ned, og lad den simre under låg i 30 minutter.
  4. Tag låget af, og lad siruppen simre i yderligere 15 minutter.
  5. Du kan vælge at lade bærrene være i siruppen, eller sigte dem fra.
  6. Fjern evt. også vaniljestangen, eller kom den i flasken sammen med siruppen.
  7. Hæld siruppen i et rent, skoldet glas eller en flaske med låg.

Pandekager:

  1. Smelt smørret.
  2. Bland de tørre ingredienser med æg og smeltet smør, og pisk blandingen glat.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen under piskning.
  4. Lad dejen hvile køligt i 30-60 minutter.
  5. Steg pandekagerne i smør.
  6. Servér dem, mens de er lune, med brombærsiruppen over og evt. en kugle vaniljeis til.