Pandekager med citroncreme

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Dej
35 g mandelmel
150 g hvedemel
1 nip salt
1 spsk. sukker
Lidt revet citronskal
2½ dl mælk
3 æg
½ dl piskefløde
30 g smeltet smør
Creme
Saft af 2 usprøjtede citroner
Revet skral af 1 usprøjtet citron
2 små æg
Ca. 75 g flormelis (1½ dl)
2 tsk. majsstivelse
1 spsk. smør
1 dl piskefløde

Pandekagedag må være én af de bedste mærkedage! Vi er i hvert fald vilde med den spiselige tradition, og vi hylder den gerne med rigelige mængder pandekager. Vi synes, at de i dagens anledning fortjener lidt ekstra cremet fyld. Mums!

Prøv også: Små æble-pandekager med vaniljecreme og jordbær

Sådan laver du pandekager med citroncreme

  1. Bland de to slags mel, salt, sukker og citronskal. Pisk mælken i. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker).
  2. Lad dejen hvile med et viskestykke over i ½-1 time.
  3. Lav cremen imens: Pres citronsaften ned i en lille gryde med den revne skal af den ene citron. Varm det langsomt op. Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker.Pisk den lune saft i i en tynd stråle. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op.
  4. Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men - den må endelig IKKE koge! Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn.
  6. Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.

En anden sundere variant: Detox pandekager