Pandekagedag må være én af de bedste mærkedage! Vi er i hvert fald vilde med den spiselige tradition, og vi hylder den gerne med rigelige mængder pandekager. Vi synes, at de i dagens anledning fortjener lidt ekstra cremet fyld. Mums!
Prøv også: Små æble-pandekager med vaniljecreme og jordbær
Det skal du bruge til at lave pandekager med citroncreme:
4 personer
Dej:
- 35 g mandelmel
- 150 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 spsk. sukker
- Lidt revet citronskal
- 2½ dl mælk
- 3 æg
- ½ dl piskefløde
- 30 g smeltet smør
Creme:
- Saft af 2 usprøjtede citroner
- Revet skral af 1 usprøjtet citron
- 2 små æg
- Ca. 75 g flormelis (1½ dl)
- 2 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. smør
- 1 dl piskefløde
Flere dejlige pandekager: Amerikanske pandekager med blåbær
Sådan laver du pandekager med citroncreme:
- Bland de to slags mel, salt, sukker og citronskal. Pisk mælken i. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker).
- Lad dejen hvile med et viskestykke over i ½-1 time.
- Lav cremen imens: Pres citronsaften ned i en lille gryde med den revne skal af den ene citron. Varm det langsomt op. Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker.Pisk den lune saft i i en tynd stråle. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op.
- Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men - den må endelig IKKE koge! Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold.
- Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn.
- Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.
En anden sundere variant: Detox pandekager