Se også
Desserter
Koldskålsmousse med lime og boghvedeknas
Koldskål smager af solskin, så hvorfor ikke bruge det i desserter? Brug den søde og let syrlige smag i en mousse med lime og boghvedeknas i opskriften her!
af Camilla Biesbjerg Markussen.
26.04.2023
Foto: Columbus Leth.
4 personer
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 2 usprøjtede limefrugter
- 50 g sukker
- ½ vaniljestang
- 1½ dl kærnemælk
- 2 dl piskefløde
Boghvedeknas
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. sukker
- 75 g hele boghvedekerner
Til servering
- Evt. frisk citronmelisse
Sådan laver du koldskålsmousse med lime og boghvedeknas
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Riv limeskallen fint på én limefrugt, og pres saften af begge limefrugter.
- Varm limesaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, til sukkeret er opløst.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i den varme limesaft. Lad blandingen køle af, til den er lun.
- Rør kærnemælken og limeskallen sammen med saftblandingen i en skål.
- Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt flødeskummet sammen med kærnemælksblandingen, så du får en luftig mousse.
- Fordel moussen i 4 portionsglas, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer (gerne til næste dag).
Boghvedeknas
- Smelt smør og sukker på en varm pande.
- Tilsæt boghvedekerner, og rist dem på panden, indtil de er gyldne. Hæld dem ud på et ark bagepapir. Lad dem afkøle.
Servering
- Top mousserne med boghvedeknas, og pynt evt. med frisk citronmelisse.