Desserter

Koldskålsmousse med lime og boghvedeknas

Koldskål smager af solskin, så hvorfor ikke bruge det i desserter? Brug den søde og let syrlige smag i en mousse med lime og boghvedeknas i opskriften her!
af Camilla Biesbjerg Markussen. 26.04.2023 Foto: Columbus Leth.
Koldskålsmousse med lime og boghvedeknas i portionsanrettede glas
4 personer

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 50 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1½ dl kærnemælk
  • 2 dl piskefløde

Boghvedeknas

  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker
  • 75 g hele boghvedekerner

Til servering

  • Evt. frisk citronmelisse

Sådan laver du koldskålsmousse med lime og boghvedeknas

  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Riv limeskallen fint på én limefrugt, og pres saften af begge limefrugter.
  3. Varm limesaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, til sukkeret er opløst.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i den varme limesaft. Lad blandingen køle af, til den er lun.
  5. Rør kærnemælken og limeskallen sammen med saftblandingen i en skål.
  6. Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt flødeskummet sammen med kærnemælksblandingen, så du får en luftig mousse.
  7. Fordel moussen i 4 portionsglas, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer (gerne til næste dag).

Boghvedeknas

  1. Smelt smør og sukker på en varm pande.
  2. Tilsæt boghvedekerner, og rist dem på panden, indtil de er gyldne. Hæld dem ud på et ark bagepapir. Lad dem afkøle.

Servering

  1. Top mousserne med boghvedeknas, og pynt evt. med frisk citronmelisse.