Koldskål smager af solskin, så hvorfor ikke bruge det i desserter? Brug den søde og let syrlige smag i en mousse med lime og boghvedeknas i opskriften her!
af Camilla Biesbjerg Markussen.27.04.2023Foto: Columbus Leth.
4 personer
Ingredienser
4 blade husblas
2 usprøjtede limefrugter
50 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl kærnemælk
2 dl piskefløde
Boghvedeknas
1 spsk. smør
1 spsk. sukker
75 g hele boghvedekerner
Til servering
Evt. frisk citronmelisse
Sådan laver du koldskålsmousse med lime og boghvedeknas
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Riv limeskallen fint på én limefrugt, og pres saften af begge limefrugter.
Varm limesaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, til sukkeret er opløst.
Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i den varme limesaft. Lad blandingen køle af, til den er lun.
Rør kærnemælken og limeskallen sammen med saftblandingen i en skål.
Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt flødeskummet sammen med kærnemælksblandingen, så du får en luftig mousse.
Fordel moussen i 4 portionsglas, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer (gerne til næste dag).
Boghvedeknas
Smelt smør og sukker på en varm pande.
Tilsæt boghvedekerner, og rist dem på panden, indtil de er gyldne. Hæld dem ud på et ark bagepapir. Lad dem afkøle.
Servering
Top mousserne med boghvedeknas, og pynt evt. med frisk citronmelisse.