Se også
Kager
Pæretærte med karamelskum
Butterdej er det perfekte modspil til søde cremer og syrlige frugter! Her får den sprøde dej selskab af pærer og en cremet karamelskum.
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
9.02.2024
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 50 g sukker
- 50 g blødt smør
- 1 firkantet rulle butterdej
- 1 æg
- 2 spsk. koldt vand
- 2 spsk. sukker
- 30 g mandelflager (gem lidt til servering)
Syltede pærer
- 4 pærer
- 3 dl sukker
- 3 dl vand
- 1 usprøjtet citron
Karamelskum
- 2½ dl piskefløde
- 200 g karamelliseret mælk dulce de leche
Pæretærte med karamelskum
Syltede pærer
- Skræl pærerne, og flæk dem. Fjern kernehuset.
- Riv citronen med et juliennejern, så du får grove, lange strimler.
- Hæld citronskal, sukker og vand i en gryde, og kog det op, til sukkeret er smeltet. Kom pærerne i lagen, og lad det småkoge i 8-10 minutter. Sluk, og lad pærerne trække i lagen i 12-15 minutter.
Tærte
- Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
- Riv marcipanen, og pisk den med sukker og smør med en elpisker.
- Fold butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen med marcipanmassen, og fold forsigtigt den yderste kant hele vejen rundt.
- Pisk ægget med vand, og pensl kanten af tærten. Drys kanten med sukker og mandelflager.
- Bag tærten i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, eller til den er gylden. Lad den køle helt af, og sæt den på et fad.
Karamelskum
- Pisk fløden til blødt skum. Vend lidt af skummet med dulce de leche, og vend derefter forsigtigt resten i.
- Top tærten med karamelskum, afdryppede pærer og mandelflager, og servér.