Desserter og kager

Rabarbersorbet med råsyltede rabarber

Rabarbersorbet er frisk og cremet og i denne lækre opskrift toppet med råsyltede rabarber.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek11.05.2012

Det skal du bruge:

Antal: 10-12 personer

Rabarbersorbet:

  • 500 g rabarber (gem ½ rabarber til råsyltning)
  • 1 l vand
  • 200 g rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • 10 hele sorte peberkorn
  • 2-3 spsk cidereddike

Råsyltet rabarber:

  • ½ rabarberstængel
  • 1 spsk rørsukker

Sådan laver du rababersorbet:

  1. Skær top og bund af rabarberne, ikke for meget af bunden, og skyl dem.
  2. Skær rabarberne i grove stykker, og put dem i en gryde sammen med vand, sukker, flækket, udskrabet vaniljestang og vaniljekorn og de hele sorte peberkorn.
  3. Kog det op, og lad det koge i 3-4 min. Tag det af varmen, og smag til med cidereddike. Lad lagen til rabarbersorbeten trække i 20 min.
  4. Tag vaniljestang og peberkorn op, og blend så lagen.
  5. Sigt den blendede lage i en grovmasket sigte, så lidt af rabarberkødet kommer med igennem.
  6. Stil lagen i køleskabet, til den er helt kold.
  7. Kør rabarberlagen i en ismaskine, til den bliver frossen.
  8. Fyld herefter din rabarbersorbet i en plasticbeholder med låg, og sæt den i fryseren, hvor den kan den stå i 3-4 dage og stadig holde sin gode cremede konsistens.

LÆS OGSÅ: Islagkage der køler

Rabarbersorbet uden ismaskine:

  1. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet hælde rabarberlagen direkte i en plasticbeholder og indfryse den.
  2. Når lagen er helt frossen, så vend isen ud på et skærebræt, og hak den groft.
  3. Knus derefter isklumperne i en foodprocessor, til den er blød og cremet, hæld den tilbage i boksen, og sæt den igen i fryseren.
  4. Rør i din rabarbersorbet 2-3 gange med ½ times mellemrum, så er sorbeten cremet og klar til servering.

En anden god måde at få sin sorbet cremet og skøn på uden brug af ismaskine, er at piske en æggehvide til marengs med 30 g sukker, og vende den i isen, når du har knust den i foodprocessoren. Rabarbersorbeten skal lige en tur omkring fryseren igen inden servering.

Sådan laver du råsyltede rabarber:

  1. Skær rabarberstænglen ud i helt tynde skiver, og læg dem i en skål.
  2. Drys med sukker, og lad dem trække i 10 min.
  3. Rabarberne bliver lidt bløde, og sukkeret trækker lidt saft ud. På den måde beholder de deres friskhed og lidt sprødhed, som går fint til den cremede rabarbersorbet.

Uanset hvordan du har frembragt din rabarbersorbet, så server den med sprød råsyltet rabarber på toppen!

TIP: Hvis din rabarbersorbet er blevet hård, kan du genoplive den ved at smelte den og derefter køre den i ismaskinen på ny.

LÆS OGSÅ: Svampede muffins med mørk chokolade og rødbede

Sponsoreret indhold