Desserter
Desserter og kager
Risalamande-milkshake med syltede kirsebær
Du tænker måske, at milkshake er noget, der hører sig sommeren til, men det kommer helt an på, hvordan den laves. Vinterversionen her er med risalamande - ja, du læste rigtigt - og lækre syltede kirsebær. En rigtig overraskende fusionsdessert!
Af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth
28.10.2016
Overrask dine gæster med en fusionsdessert, der slår to desserter sammen i én; den klassiske risalamande, som vi kender fra julen, og den amerikanske milkshake a la Grease. Pyntet med syltede kirsebær får du måske lyst til at servere den som den søde prik over i'et til vinterens hyggelige komsammener.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Risalamande-milkshake med syltede kirsebær
4 personer
Prøv også: Mette Blomsterbergs vaniljekranse
Det skal du bruge til risalamande-milkshake:
Risengrød:
- 1 vaniljestang
- 1 spsk. Sukker
- 100 g grødris
- 1,5 dl vand
- 5 dl letmælk
- ½ tsk. salt
Risalamande:
- kold risengrød af 100 g grødris
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk. Flormelis
- 50 g smuttede mandler
- Milkshakes:
- 300 g risalamande
- 150 g knust is
- 2 dl letmælk
Servering:
- 100 g gode syltede kirsebær
- 4 glas
- 4 sugerør
Prøv også: Walesboller med te-creme
Sådan laver du Risalamande-milkshake:
- Risengrød: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, læg også vaniljestangen i, og bring langsomt blandingen i kog.
- Lad den småkoge i 10 minutter under omrøring med piskeris. Læg låg på, og lad risengrøden koge ved svag varme i 30 minutter. Husk at røre rundt ofte.
- Tag vaniljestangen op, og sæt grøden på køl i mindst 3 timer.
- Risalamande: Pisk fløden let stiv sammen med flormelis, og vend det i den kolde risengrød. Hak mandlerne groft, og vend dem forsigtigt i.
- Milkshakes: Blend risalamande med knust is og mælk i en blender til en shake.
- Servér i iskolde glas pyntet med syltede kirsebær og sugerør.