Desserter og kager

Risalamande toppet med hjemmelavet kirsebærsauce med kanel

Spice din risalamande op, og top den med hjemmelavet kirsebærsauce med kanel og anis. Få opskriften på cremet risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 7.12.2016
Risalamande

Risalamande er den klassiske og traditionelle dessert juleaften, og den må ikke mangle den søde og lækre kirsebærsauce, som gavmildt bliver hældt ud over risalamanden. Men er du en smule træt af den helt almindelige kirsebærsauce, og vil du gerne prøve noget nyt, så tilsæt anis og kanel, som pifter saucen op. Lad smagen af det salte og søde spille sammen med kanelen, og overrask dine gæster med en ny form for kirsebærsauce.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Risalamande med traditionel hjemmelavet kirsebærsauce

Risalamande med anis og kanel-kirsebær-sauce

6 personer

Ingredienser:

  • 1 l letmælk
  • 100 g grødris
  • ½ tsk. salt
  • ½ stang vanilje

Risalamande:

  • 3 dl piskefløde
  • 100 g smuttede, grofthakkede mandler
  • ½ vaniljestang
  • 30-40 g flormelis, alt efter smag og behag
  • 1 portion kold risengrød

Kirsebærsauce med anis og kanel:

  • 1 glas syltede kirsebær
  • fintrevet skal og saften af 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. muscovadosukker
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • ca. 1 spsk. maizena

Sådan laver du risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce med kanel:

  1. Bring mælk, vaniljestang og korn i kog, tilsæt grødris til den kogende mælk, og rør godt rundt.
  2. Lad risengrød koge i 50-60 minutter på lavt blus under låg.
  3. Rør i grøden et par gange under kogningen, så den ikke brænder på i bunden.
  4. Hæld risengrøden op i en skål, og sæt den i køleskabet.
  1. Pisk fløden til let skum, hak mandlerne groft, flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Rør halvdelen af den letpiskede fløde, mandlerne, vaniljekorn og flormelis ned i den kolde risengrød, så den bliver blød og glat.
  3. Vend forsigtigt den sidste halvdel af den piskede fløde i, så risalamanden bliver let og luftig.
  4. Sæt film på skålen, og sæt risalamanden i køleskabet ½-1 time, så den kan trække smag af vaniljen. Spis risalamanden med lun kirsebærsovs til.
  1. Hæld de syltede kirsebær i en gryde sammen med den fintrevne appelsinskal, appelsinsaften, sukker, eddike, kanel og stjerneanis.
  2. Bring gryden i kog, og lad bærrene koge igennem i 3-4 minutter.
  3. Rør maizenaen ud i lidt koldt vand, og hæld det i kirsebærsovsen under omrøring.
  4. Lad saucen koge i 1 minut, så den tykner, og smag evt. til med ekstra sukker og lidt eddike. Servér saucen lun.

Få flere tips til en perfekt julemiddag her: