Desserter

Sommerfrisk appelsinparfait

Skøn dessert
af Mette Jantzen 9.03.2010 Foto: Jes Buusmann

Appelsinparfait med mazarinbund
1 springform, 24 cm, til 8-10 personer

Mazarinbund:
* 125 g marcipan
* 125 g sukker
* 125 g usaltet smør
* 3 spsk. hvedemel
* 2 æg, mellemstore

Ælt marcipanen med sukkeret. Tilsæt smørret, og ælt det til en ensartet masse. Ælt til sidst mel og 1 æg i ad gangen. Smør en springform på ca. 24 cm. Hæld dejen heri, og bag den ved 175° i ca. 30 minutter. Lad bunden køle helt af i springformen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Appelsinparfait ca. 1½ L:
* Skal fra 3 øko-appelsiner
* 100 g mælkechokolade med appelsin, fx Marabou
* Saft fra 1 appelsin
* 1½ l vaniljeparfait
* 2 + 2 spsk. Grand Marnier
* PYNT: Friske hindbær og morgenfrueblade

Følg grundopskriften på vaniljeparfait. Når du har pisket æg, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt, så rør revet appelsinskal, finthakket chokolade og appelsinsaft i. Når du har pisket fløden stiv og vendt æggemassen i, så kom 2 spsk. Grand Marnier i flødeskummet. Stænk mazarinbunden med 2 spsk. Grand Marnier. Hæld parfaitmassen over mazarinbunden i springformen, og sæt den i fryseren.

Lad isen fryse ind, det tager omkring 4-6 timer. Tag parfaiten ud af fryseren, og sæt den i køleskabet ca. 20 minutter før servering. Pynt iskagen med friske hindbær og morgenfrueblade.

med eller uden ismaskine

Med ismaskine: Fyld fryseskålen 2/3 med is- eller sorbetmasse. Tænd ismaskinen, og lad vingen køre rundt i ismassen, til den begynder at stivne. Tilsæt så piskede æggehvider i sorbeten eller fyld som for eksempel hakket chokolade i is. Når isen har fået konsistens som softice, kan den spises eller fryses ned.

Uden ismaskine: Kom ismassen i en fryseegnet beholder. Kom den i fryseren, og rør i blandingen flere gange under indfrysningen.