Desserter
Desserter og kager
Svampede muffins med chokolade og rødbede
Bland intens mørk chokolade med saftige rødbeder, og få guddommelige svampede muffins.
Opskrift og foto af Trine Rask
13.02.2017
Bagning med grøntsager er ikke ensbetydene med at kagerne bliver kedelige eller ikke smager godt. Tværtimod! Rødbeder og andre rodfrugter bidrager nemlig som smagsforstærker til den intense chokolade og gør kagerne mere fyldige og fugtige. Rødbeder er sprængfyldt med vitaminer og er lækre at bage med. Brug rødbeder som hovedeingrediens i dit bagværk for ekstra fylde og fugt. Du vil ikke forytryde det. Vi giver dig her opskriften på uimodståelige muffins med chokolade og rødbeder!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Saftige muffins med rødbeder
Opskrift på svampede muffins med chokolade og rødbede
12 styk
Det skal du bruge til muffins med chokolade og rødbede:
- 1 rødbede (ca. 165 g)
- 1 dl mælk
- 200 g sukker
- 1 tsk. vanilje
- 1 dl olivenolie
- 175 g mel
- 30 g kakao
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 50 g mørk chokolade
LÆS OGSÅ: Verdens bedste blødende chokoladekage
Sådan laver du svampede rødbedemuffins med chokolade
- Forvarm ovnen til 175°.
- Vask og skræl rødbeden, skær den i mindre stykker, og damp den i ca. 1 time.
- Stavblend rødbedestykkerne sammen med mælken.
- Lad massen køle ned til stuetemperatur, tilsæt sukker, vanilje og olie, og pisk det godt sammen.
- Bland mel, kakao, salt og natron sammen i en separat skål.
- Hæld rødbedeblandingen ned i skålen med melet, og rør sammen. Hak chokoladen i grove stykker, og vend i.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem i 18-20 minutter.