Desserter og kager

Tre søde opskrifter med ingefær

Ingefær har i mange år været skattet for sine helsebringende egenskaber. Især i den kolde tid som nærmer sig, er ingefær en god ven at have ved hånden, da den er med til at modvirke forkølelse. Derudover har den lille rod også en fantastisk smag. Derfor giver vi dig her tre bud på uimodståeligt lækre kager med ingefær.
Malene Pedersen 10.09.2015

Græskarkage med ingefær og ahornsirupglasur

  • 600 g græskar, uden kerner men med skind (giver ca 300 g efter bagning og skrælning).
  • 170 g blødt smør + ekstra til formen
  • 3 store æg
  • 250 g sukker
  • 250 g lyst muscovadosukker
  • 325 g hvedemel + ekstra til formen.
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kanel

Glasur

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 2 spsk ahornsirup
  • 70 g flormelis

1. Varm ovnen op til 180 g. Skær græskarret i både, og behold skindet på. Læg bådene i et ovnfast fad, dæk løst med folie og bag i 30-40 min, til græskarret er mørt. Lad ovnen være tændt.

2. Lad græskarret køle af og pil skallen og evt brændte eller tørre dele af. Mos græskarkødet godt med en gaffel, til du har en ensartet masse. Smør en sandkage form med smør og drys med lidt mel, så kagen nemt slipper formen efter bagning.

3. Pisk smør, æg og begge slags sukker sammen til en blød og luftig masse. Rør græskarmosen i og vend mel, bagepulver og krydderier i dejen. Sørg for at røre dejen, så den er helt jævn uden melklumper, men uden at dejen bliver rørt alt for længe. Hæld dejen i den klargjorte form og kom kagen i ovnen. Bages i ca 60 min. Lad kagen køle af. Rør en glasur af ahornsirup og flormelis og glaser kagen, når den er helt kold.

Sprøde ingefærkager med kanel

ca. 120 stk.

  • 170 g blødt smør
  • 400 g rørsukker
  • 2 æg
  • 170 g mørk sirup
  • 500 g hvedemel
  • 4 tsk natron
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 2 tsk stødt kanel

Samt: 150 g rørsukker og 1 tsk stødt kanel, blandet

1. Rør smør og sukker blødt og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt sirup og derefter mel, natron og krydderier. Ælt dejen godt sammen og lad den så stå i køleskabet i 30 min, til den er lidt mere fast og nemmere at arbejde med.

2. Del dejen 6-8 stykker og tril hvert stykke til en pølse på ca 2 cm tykkelse. Skær pølsen i stykker på 1½ cm bredde og tril dem til kugler. Du skal ikke bruge mel. Kom kanelsukker i en dyb tallerken og tril kuglerne i kanelsukkeret, inden de lægges på bageplader med bagepapir. Husk at lave plads mellem kuglerne, da de flyder ud.

Bag småkagerne ved 180 gr. (175 gr. varmluft) i 6-8 min. Lad dem køle af på en rist, før de pakkes i kagedåser.

LÆS OGSÅ: Tre lækre opskrifter med papaya

Bananbrød med syltet ingefær og chokoladestykker

1 lille bananbrød.

  • 2 modne bananer
  • 1 æg
  • 50 g. smeltet smør + ekstra til formen
  • 1 spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
  • 140 g. hvedemel + ekstra til formen
  • 90 g. rørsukker
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 100 g. god, mørk chokolade, hakket groft
  • 1 toppet spsk. finthakket, syltet ingefær

1. Varm ovnen op til 175 gr. Smør en lille sandkageform (på ca. 3/4-1 liter) og drys alle sider med mel. Hæld overskydende mel fra. I en skål blandes mel, sukker, natron, chokolade, vaniljesukker og hakket syltet ingefær.

2. I en anden skål moses bananerne med en gaffel og blandes med æg, cremefraiche eller yoghurt og smeltet smør.

3. Lav en fordybning i de tørre ingredienser og hæld bananblandingen i. Mix det hurtigt sammen med en gaffel eller dejskraber – du må ikke overmixe, for så får du en tung og tør kage. Det gør ikke noget, der er lidt små melklumper i – det forsvinder under bagning.

4. Kom dejen i den forberedte form og bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen og vend den så ud og lad den køle af på en rist.

Tip:

– Hvis du spiser kagen lun, får du fornøjelse af de smeltede chokoladestykker, der oozer med lækkerhed, men kagen smager mere af banan, når den er kølet helt af – og er også nemmere at skære.

– Kagen kan sagtens fryses, når den er bagt og kølet helt ned.

– Du kan også bruge samme dej til muffins. Der bliver 6 store muffins ud af denne opskrift. Hvis du har en muffinplade med plads til 12 muffins, kan du bare fordoble opskriften.

Kilde: Miras Madblog